קוביות עוגת גבינה הפוכה עם מסקרפונה, דבש ותפוחים


וואו. תכף כבר ראש השנה. אמנם הבלוג פעיל רק חודשיים, אבל כל העבודה התחילה מזמן. ואמנם אני רק בן 16, אבל אני מרגיש שזאת הייתה בין השנים המשמעותיות והמלאות בפרויקטים שהיו לי.
אז בואו שנייה נעצור את מופע הריגושים של יותם ונדבר דוגרי על מה שעומד לכם מול העיניים. כן כן, קחו לכם כמה דקות לנשום. טוב אין לי סבלנות לחכות לנשימות שלכם. בכל מקרה, אם אתם עדיין לא נסגרתם לקינוח לחג, לכו. פשוט לכו, תכינו לכם בצק פריך, תקציפו שמנת מתוקה ומסקרפונה ותקרמלו תפוחים עם וניל. כלום עבודה והריבועים המדהימים האלה יושבים לכם על השולחן.

קוביות עוגת גבינה הפוכה עם מסקרפונה, דבש ותפוחים
לרינג ריבועי 18X18 ס"מ, 16 קוביות בגודל 4.5X4.5
לתחתית דבש:
100 גרם חמאה רכה מאוד
40 גרם אבקת סוכר
1 חלמון
30 גרם דבש
150 גרם קמח לבן מנופה

לקוביות תפוחים מקורמלות:
3 תפוחים קטנים (לא משנה איזה סוג)
25 גרם חמאה
1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
35 גרם סוכר לבן
1 כף מיץ לימון טרי
1 כפית תמצית וניל
35 גרם אגוזי מלך
/פקאנים גרוסים גס

לקרם מסקרפונה:
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ״ל)
4
/1 כוס שמנת חמוצה (60 מ"ל)
40 גרם סוכר לבן
40 גרם אינסטנט פודינג וניל
80 גרם גבינת מסקרפונה, בטמפ׳ החדר
1 כפית תמצית וניל
                                  
מכינים את הבצק לתחתית ואופים: 
במיקסר עם וו גיטרה מקציפים חמאה ואבקת סוכר לתערובת אחידה.
מוסיפים חלמון ודבש וממשיכים להקציף לאיחוד.
מוסיפים את הקמח המנופה וממשיכים לעבד, רק עד לאיחוד (אם הבצק יבש מוסיפים מעט חלב, ואם הוא דביק מוסיפים מעט קמח).
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים חצי שעה במקפיא.
מחממים תנור ל-180 מעלות.                                  
מניחים את הרינג על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
מהדקים את הבצק בשכבה אחידה על התחתית. מחוררים במזלג את התחתית ומכניסים למקפיא לעשר דקות.  
אופים 15-20 דקות להזהבה (הצבע אמור להיות יחסית כהה). מצננים לחלוטין. 

מכינים את הקוביות תפוחים:
שוטפים, קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות בגודל 2 ס"מ.
במחבת רחבה ממיסים חמאה. מוסיפים את קוביות התפוחים, שני סוגי הסוכר, מיץ לימון ותמצית וניל. מבשלים 5 דקות על אש בינונית-גבוהה עד שהתפוחים מתרככים.
מצננים ומסננים מהנוזלים לחלוטין. בינתיים מכינים את הקרם.

מכינים את הקרם מסקרפונה: 
במיקסר מקציפים שמנת מתוקה, שמנת חמוצה, סוכר, אינסטנט פודינג וניל, מסקרפונה ותמצית וניל לקרם יציב. 
מוזגים 3/1 מהקרם על התחתית האפויה ומעליו מפזרים את קוביות התפוחים, ומעל התפוחים מפזרים את האגוזים. משטחים מעל התפוחים והאגוזים את שאר הקרם ומשטחים לשכבה ישרה ואחידה.
מכסים היטב ומעבירים למקפיא לשלוש שעות. כאשר העוגה קפואה חותכים לקוביות בגודל 4.5
X4.5 ס"מ (אפשר לחתוך לקוביות גדולות יותר או קטנות יותר ובהתאם יגדלו או יקטנו כמות הקינוחים). מעבירים למקרר מכוסה היטב לשעה לפני שאוכלים. שומרים במקרר מכוסה היטב עד ליומיים.


תגובות

רשומות פופולריות