גאלט אפרסקים מהיר



קודם כל, סליחה על התמונות הצולעות מינוס בפוסט. אפשר להתחיל.
בצק פריך, אפרסקים מקורמלים ושקדים פרוסים. אני צריך להמשיך לדבר? לפני שהאפרסקים נעלמים לכולנו מהחיים לעוד תקופה ארוכה (מדי) (!), תכינו את הגאלט הזה. תוך כמה שעות הדבר הזה יכול להיות גם אצלכם בבית. מסתכל עליכם בפנים של "למה אתה חולק אותי עם אנשים? תיקח כף ענקית ותאכל לבד". רגע מה? האוכל שלכם לא מדבר אליכם? שיט. נו טוב. תפנית בעלילה.


גאלט אפרסקים מהיר
גאלט אחד בקוטר 22 ס״מ 
לבצק פריך:
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
45 גרם אבקת סוכר
130 גרם קמח לבן מנופה
20 גרם אבקת שקדים
1 חלמון
1 כפית תמצית וניל
1 כף חלב

לאפרסקים:
3 אפרסקים גדולים
20 גרם חמאה
30 גרם סוכר לבן
מיץ לימון סחוט טרי מ-3/4 לימון

מכינים את הבצק ומקררים:
במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים חמאה, אבקת סוכר וקמח לתערובת פירורית. מוסיפים חלמון, תמצית וניל ומים קרים ומעבדים רק עד לקבלת גושי בצק (אם הבצק יבש, מוסיפים מעט מים ואם הוא דביק מוסיפים מעט קמח). מאחדים בידיים ועוטפים בניילון נצמד.
מניחים את הבצק במקרר שעתיים, להתייצבות. בינתיים מכינים את האפרסקים.

מכינים את האפרסקים, מרכיבים את הגאלט ואופים:
חותכים את האפרסקים לפרוסות דקות ומניחים בקערה.
במחבת גדולה ממיסים חמאה.
מוסיפים לחמאה אפרסקים, סוכר לבן ומיץ לימון ומערבבים על אש בינונית חמש דקות. 
מצננים מעט ומסננים את האפרסקים מהרוטב (שומרים את הרוטב בצד).
מחממים תנור ל-170 מעלות.
מרדדים את הבצק הקר לעיגול בקוטר 26 ס״מ.
מניחים אפרסקים בצורת מניפה על הבצק, המניפה צריכה להיות בקוטר 22 ס״מ.
בסיום סידור האפרסקים, ״מקפלים״ את שולי הבצק על האפרסקים. 
מעבירים בעדינות את הגאלט לנייר אפייה ומעבירים את הגאלט למקפיא לעשר דקות.
על הגאלט הקר שופכים קצת מהרוטב ששמרנו בצד (לא אמור להישאר המון רוטב). 
אופים את הגאלט 30-40 דקות בערך עד שהבצק בצבע זהוב בתחתית ומעט בדפנות אבל עדיין יחסית בהיר מלמעלה.

תגובות

רשומות פופולריות