טארט לימון ופירות יער
























אוהבים חמוץ מתוק נכון? (למה אני שואל בכלל? ברור שאתם אוהבים! נכון? בבקשה תאהבו, זה כל כך יקל עליי)
בקיצור, אם אתם הטיפוס שמוסיף פסיפלורות חמוצות כסוכר לקפה (סתם לא. אל תעשו את זה. זה דוחה.) זה הטארט בשבילכם!
יש בו חמוץ, יש בו מתוק, יש בו אממ... חמוץ! וגם מתוק!
שיט, מה עוד יש בו? הא כן! יש בו קלתית בצק פריך זהובה ודקה, מהסוג שנימוחה בפה כשאוכלים אותה. יש גם מרנג חרוך לקישוט. מלית לימון ופירות יער מושלמת. אני באמת יכול לאכול את הקינוח הזה כל היום. אז אולי תלכו להכין אותו, ותקשטו אותו, ותעלו לאינסטגרם או לפייסבוק ותתייגו את הבלוג בהאשטאג (מן הסתם :))? סומך עליכם! 

הערה: הטארט צריך לשבת לילה במקרר בלי המרנג. אם אתם מתכוונים להגיש את העוגה יחסית מאוחר לאחר הוספת המרנג, מומלץ להכין את המרנג ברגע האחרון ולקשט על העוגה הקרה מכיוון שהמרנג נהרס לאחר יום וחצי בערך. 


טארט לימון ופירות יער
לרינג בקוטר 24 ס"מ
לקלתית:
115 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
גרידת לימון מחצי לימון
55 גרם אבקת סוכר
170 גרם קמח לבן מנופה
1 חלמון טרוף עם 2-3 כפות חלב

למלית לימון ופירות יער:
1 כוס חלב (240 מ״ל)
גרידת לימון מלימון אחד
1/3 כוס מיץ לימון טרי (80 מ״ל)
3 ביצים
50 גרם סוכר לבן (למלית)
150 גרם פירות יער
40 גרם סוכר לבן (לפירות יער)
20 גרם קורנפלור (לפירות יער)
2 כפות מים רותחים (30 מ"ל)

למרנג:
1 חלבון, בטמפ' החדר
30 גרם סוכר לבן

מכינים את הבצק, מקררים ואופים אפייה עיוורת:
במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים חמאה, גרידת לימון, אבקת סוכר וקמח לתערובת פירורית. מוסיפים את תערובת החלמון עם החלב ומעבדים רק עד לקבלת גושי בצק (אם הבצק יבש, מוסיפים עוד מעט חלב ואם הוא דביק מוסיפים מעט קמח). מאחדים בידיים ועוטפים בניילון נצמד.
מקררים את הבצק שעתיים במקרר.                         
מהדקים את הבצק לדפנות ותחתית התבנית, לבצק דק ודוקרים במזלג (למניעת התנפחות).
מחממים תנור ל-160 מעלות.
מכניסים למקפיא לעשר דקות. מניחים מעל הקלתית הלא אפויה נייר אפייה, ומניחים קטניות (אפונה, שעועית) על הנייר.
אופים במצב זה כעשר דקות. לאחר מכן מסירים את נייר האלומיניום והקטניות וממשיכים לאפות עוד 5-7 דקות.
מוציאים מהתנור, לצינון.

מכינים את המלית, אופים ומשאירים לילה במקרר לפני שמקשטים:
מעלים את התנור ל-175 מעלות.
טורפים חלב, גרידת לימון, מיץ לימון וביצים לתערובת אחידה ונוזלית.
מוסיפים 50 גרם סוכר ומערבבים.
בקערה נפרדת מערבבים פירות יער עם סוכר וקורנפלור. מוסיפים מים רותחים ומערבבים עד שהקורנפלור נמס וכל פירות היער מצופים בתערובת.
מוזגים את המלית על הקלתית החצי אפויה ומפזרים מעל פירות יער בעזרת כף.
אופים 35-45 דקות עד שהמלית יציבה במרכז אך עדיין רכה. מצננים לחלוטין. משאירים את הטארט מכוסה היטב לילה במקרר לפני שמצפים.

מכינים את המרנג ומקשטים:
במיקסר ידני מקציפים חלבון וסוכר לקצף יציב ורך.
מיישרים את המרנג בצורה לא סימטרית על המלית האפויה. שורפים מעט את המרנג בברנר. העוגה הכי טעימה ביום הראשון שלאחר ההמתנה אך אפשר לשמור אותה מכוסה היטב במקרר עד ליומיים. 



תגובות

רשומות פופולריות