טארטלט שוקולד 3X
אני יודע, כבר מעל שבועיים שלא העלתי פוסט חדש, אבל זה רק בגלל שפשוט הייתי באושר מטורף ושכחתי מהכל והתמקדתי רק בתגובות שלכם על האפליקציה. כבר המון אנשים הורידו את האפליקציה (עדיין לא הורדתם? אני חושב שהגיע הזמן להוריד) ואני מקבל המון תגובות כל יום. אז אחרי המיני תודות שעשיתי כאן, בואו נקבל בברכה את הקינוח המדהים שיושב לכם במסך.
שוקולד. כנראה הטעם האהוב בעולם. אני חייב להגיד, שוקולד לעולם לא היה הפייבוריט שלי. אבל הקינוח הזה, וואו, כמה שאתם חייבים להכין את הקינוח הזה. הוא דורש השקעה - נכון, הוא דורש זמן - גם נכון, אבל! ביס אחד ממנו יפצה על כל שניית השקעה שהלכה עליו.
זה טארטלט. שוקולד. עם שוקולד. ועוד טיפה שוקולד. קלתית קקאו, מלית שוקולד מריר אפויה במרקם פאדג'י, מוס שוקולד מריר 60% וגנאש שוקולד מריר מוקצף לקישוט. הוא באמת באמת טעים. אמנם הוא הכי טעים בשעתיים הראשונות שלו (כי גנאש מוקצף מתייבש מהר מדי!) אבל הטעם ייזכר לכם גם כשהקרם כבר לא יהיה קרמי ומושלם.
הערה קריטית: כמו שאמרתי, הקינוח טעים בשעות הראשונות שלאחר ההכנה. הוא לא צריך לשבת במקרר או לשהות לפני ההגשה. להפך - מומלץ להכין את הקלתיות עם המלית האפויה ואת הכיפות מוס ולהרכיב לפני ההגשה עם הגנאש המוקצף.
זה טארטלט. שוקולד. עם שוקולד. ועוד טיפה שוקולד. קלתית קקאו, מלית שוקולד מריר אפויה במרקם פאדג'י, מוס שוקולד מריר 60% וגנאש שוקולד מריר מוקצף לקישוט. הוא באמת באמת טעים. אמנם הוא הכי טעים בשעתיים הראשונות שלו (כי גנאש מוקצף מתייבש מהר מדי!) אבל הטעם ייזכר לכם גם כשהקרם כבר לא יהיה קרמי ומושלם.
הערה קריטית: כמו שאמרתי, הקינוח טעים בשעות הראשונות שלאחר ההכנה. הוא לא צריך לשבת במקרר או לשהות לפני ההגשה. להפך - מומלץ להכין את הקלתיות עם המלית האפויה ואת הכיפות מוס ולהרכיב לפני ההגשה עם הגנאש המוקצף.
עוד הערה: נוספה טבלת המרת מידות ומשקלות למי שאין משקל, תוכלו למצוא אותה כאן :)
אם עדיין לא הורדתם את האפליקציה: להורדה לאייפון
להורדה למכשירי אנדרואיד
אם עדיין לא הורדתם את האפליקציה: להורדה לאייפון
להורדה למכשירי אנדרואיד
טארטלט שוקולד 3X
6
טארטלטים בקוטר 7 ס״מ בגובה 3 ס״מ
לכיפות מוס שוקולד מריר:
1 גרם ג׳לטין
5 מ״ל מים קרים
5 גרם סוכר לבן
5 מ״ל מים רותחים
10 גרם חלמון
25 מ״ל חלב
75 גרם שוקולד מריר
100 מ״ל שמנת מתוקה
לגנאש שוקולד מריר מוקצף:
100 מ"ל שמנת מתוקה
100 מ"ל שמנת מתוקה
125 גרם שוקולד מריר
100 מ"ל שמנת מתוקה
לקלתיות שוקולד:
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
40 גרם אבקת סוכר
130 גרם קמח מנופה
25 גרם קקאו
1 חלמון טרוף עם 2-3 כפות חלב
למלית:
75 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו
20 גרם חמאה
30 מ"ל שמנת מתוקה
קורט מלח
1 ביצה, בטמפ׳ החדר
1 ביצה, בטמפ׳ החדר
35 גרם סוכר לבן
מכינים את המוס שוקולד ומקפיאים 5 שעות:
בקערה קטנה מפזרים ג'לטין על 5 מ״ל מים קרים ונותנים לג'לטין לספוח
את הנוזלים.
בינתיים בכוס קטנה מערבבים סוכר ו-5 מ״ל מים רותחים עד ליצירת מי
סוכר.
על בן מארי טורפים חלמון, חלב ואת מי הסוכר שהכנו 3 דקות עד
שהתערובת מסמיכה מעט ומבהירה.
בקערה קטנה ממיסים שוקולד מריר ומערבבים לתוך התערובת. ממיסים
במיקרוגל עשר שניות את הג'לטין ומוסיפים לתערובת. מסננים את התערובת ומצננים
לטמפרטורה של 40 מעלות.
במיקסר מקציפים שמנת מתוקה לקצפת רכה. מקפלים את הקצפת בפעמיים
לתערובת בעדינות, אמורה להתקבל תערובת דלילה ואחידה.
משטחים את המוס בתבנית מיני כיפות (בקוטר 3 ס"מ) ומקפיאים 5
שעות.
מתחילים להכין את הגנאש המוקצף:
בסיר קטן מרתיחים שמנת מתוקה (100 מ"ל בלבד). כשהשמנת מגיעה
לסף רתיחה מוזגים אותה על השוקולד, ומערבבים בעזרת כף עד לקבלת גנאש חלק. מצננים
את הגנאש במקרר שעתיים עד שהוא מתייצב ומתקרר.
מכינים את הקלתיות שוקולד:
מכינים את הקלתיות שוקולד:
במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים חמאה, אבקת סוכר, קמח ואבקת קקאו
לתערובת פירורית. מוסיפים את תערובת החלמונים עם החלב ומעבדים רק עד לקבלת גושי
בצק (אם הבצק יבש, מוסיפים עוד מעט חלב ואם הוא דביק מוסיפים מעט קמח). מאחדים
בידיים ועוטפים בניילון נצמד.
מקררים את הבצק שעתיים במקרר.
משמנים את הרינגים מעט ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
מהדקים את הבצק לדפנות ותחתית כל רינג לגובה של 3 ס״מ, לבצק דק
ודוקרים במזלג (למניעת התנפחות).
מחממים תנור ל-160 מעלות ומכניסים למקפיא לעשר דקות.
מניחים על כל קלתית נייר אלומיניום שקצת יותר גדול מהרינג ומניחים
בתוכו קטניות או משקולות לאפייה. סוגרים את הנייר אלומיניום מהקצוות כמו
סוכרייה.
מכניסים לתנור את הקלתיות עם המשקולות.
אופים בצורה זו שבע דקות, ולאחר מכן מורידים את המשקולות וממשיכים
לאפות עוד 5 דקות.
מצננים.
מכינים את המלית ואופים:
מעלים את חום התנור ל-170 מעלות.
מניחים בקערה את השוקולד, החמאה, השמנת המתוקה והמלח וממיסים
במיקרוגל עד לתערובת חלקה.
במיקסר מקציפים את הביצה והסוכר לתערובת תפוחה. מקפלים בעדינות את
תערובת השוקולד לביצים המוקצפות, עד לתערובת אחידה.
משטחים את הבלילה מעל הקלתית החצי אפויה, ואופים 10-15 דקות
עד שהמלית תפוחה במרכז ויציבה בשוליים.
מצננים לחלוטין.
מסיימים להכין את הגנאש:
במיקסר מקציפים את הגנאש הקר עד שהוא חוזר למרקם קרמי. מוסיפים את שאר השמנת המתוקה ומקציפים עד לקבלת קרם יציב (נזהרים לא להקציף יותר מדי). מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם צנטר רחב משונן ומכניסים למקרר עד לשימוש.
במיקסר מקציפים את הגנאש הקר עד שהוא חוזר למרקם קרמי. מוסיפים את שאר השמנת המתוקה ומקציפים עד לקבלת קרם יציב (נזהרים לא להקציף יותר מדי). מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם צנטר רחב משונן ומכניסים למקרר עד לשימוש.
מרכיבים את הטארטלטים:
על כל טארטלט מניחים שתי מיני כיפות מוס, אחת על השנייה ומזלפים מסביבן ומעליהן גנאש מוקצף עד לכיסוי מלא של הכיפות.
מגישים מיד. שומרים את הטארטלטים במקרר בקופסא אטומה עד ליומיים.
על כל טארטלט מניחים שתי מיני כיפות מוס, אחת על השנייה ומזלפים מסביבן ומעליהן גנאש מוקצף עד לכיסוי מלא של הכיפות.
מגישים מיד. שומרים את הטארטלטים במקרר בקופסא אטומה עד ליומיים.
תגובות
הוסף רשומת תגובה