פאי הדובדבנים הטוב בעולם
לפני כמה זמן, קייטי פרי פרסמה את המתכון ל"פאי הדובדבנים הטוב בעולם" כחלק מקמפיין לשיר שלה. אם זה לא מספיק, היא גם עמדה במרכז הטיים סקוור בניו יורק וחילקה את אותו פאי מדובר לאלפי אנשים.
אחרי שכמה שנים אני מכין רק מתכונים מקוריים שלי, החלטתי להכין פעם אחת מתכון של מישהו אחר, בלי שינויים או התאמות.
הספיקו יום חופש ושתי קופסאות דובדבנים לגרום לי להכין את הפאי הזה. והו, כמה שהוא טעים. הוא לא מורכב בכלל, ולוקח בערך שלוש שעות כולל קירורים, והתוצאה שמתקבלת יפה וטעימה.
אחרי שכמה שנים אני מכין רק מתכונים מקוריים שלי, החלטתי להכין פעם אחת מתכון של מישהו אחר, בלי שינויים או התאמות.
הספיקו יום חופש ושתי קופסאות דובדבנים לגרום לי להכין את הפאי הזה. והו, כמה שהוא טעים. הוא לא מורכב בכלל, ולוקח בערך שלוש שעות כולל קירורים, והתוצאה שמתקבלת יפה וטעימה.
פאי הדובדבנים הטוב
בעולם (המתכון של קייטי פרי)
פאי בקוטר 24
ס"מ
לבצק:
130 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
270 גרם קמח לבן, מנופה
2\1 כוס מים קרים (125 מ"ל)
130 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
270 גרם קמח לבן, מנופה
2\1 כוס מים קרים (125 מ"ל)
למלית דובדבנים
ולהרכבה:
40 גרם חמאה
130 גרם סוכר לבן
430 גרם דובדבנים חצויים, מגולענים
3 כפות מים
30 גרם קורנפלור
1 ביצה טרופה, להברשת הפאי
מכינים את הבצק ומקררים:
במעבד מזון עם להב פלדה (או בידיים) מעבדים את החמאה והקמח לתערובת פירורית. מוסיפים את המים בהדרגה ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד.
40 גרם חמאה
130 גרם סוכר לבן
430 גרם דובדבנים חצויים, מגולענים
3 כפות מים
30 גרם קורנפלור
1 ביצה טרופה, להברשת הפאי
מכינים את הבצק ומקררים:
במעבד מזון עם להב פלדה (או בידיים) מעבדים את החמאה והקמח לתערובת פירורית. מוסיפים את המים בהדרגה ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים שעתיים במקרר.
מכינים את מלית
הדובדבנים, מרכיבים את הפאי ואופים:
במחבת רחבה ממיסים חמאה. מוסיפים סוכר ומערבבים עד לאיחוד. מחכים עוד חצי דקה עד שהסוכר והחמאה נמסים לתערובת אחידה. מוסיפים את הדובדבנים ומבשלים על אש בינונית עוד דקה.
בקערה נפרדת מערבבים מים וקורנפלור לתערובת אחידה ומוסיפים את התערובת לדובדבנים. מערבבים את הדובדבנים עד שהמלית מסמיכה.
מורידים מהאש ומצננים לחלוטין.
מחממים תנור ל-170 מעלות.
בתבנית (או ברינג) משטחים 3\2 מכמות הבצק בתחתית ובשוליים ליצירת קלתית בעובי אחיד של 3-4 מ"ל בערך.
את הבצק שנשאר מרדדים על משטח מקומח וחותכים רצועות בצק.
משטחים את מלית הדובדבנים על הקלתית הלא אפויה, ועל המלית מסדרים בשתי וערב את רצועות הבצק. מברישים את רצועות הבצק העליונות בביצה טרופה.
אופים את הפאי 35-45 דקות עד להזהבה יפה. מצננים לחלוטין.
במחבת רחבה ממיסים חמאה. מוסיפים סוכר ומערבבים עד לאיחוד. מחכים עוד חצי דקה עד שהסוכר והחמאה נמסים לתערובת אחידה. מוסיפים את הדובדבנים ומבשלים על אש בינונית עוד דקה.
בקערה נפרדת מערבבים מים וקורנפלור לתערובת אחידה ומוסיפים את התערובת לדובדבנים. מערבבים את הדובדבנים עד שהמלית מסמיכה.
מורידים מהאש ומצננים לחלוטין.
מחממים תנור ל-170 מעלות.
בתבנית (או ברינג) משטחים 3\2 מכמות הבצק בתחתית ובשוליים ליצירת קלתית בעובי אחיד של 3-4 מ"ל בערך.
את הבצק שנשאר מרדדים על משטח מקומח וחותכים רצועות בצק.
משטחים את מלית הדובדבנים על הקלתית הלא אפויה, ועל המלית מסדרים בשתי וערב את רצועות הבצק. מברישים את רצועות הבצק העליונות בביצה טרופה.
אופים את הפאי 35-45 דקות עד להזהבה יפה. מצננים לחלוטין.
תגובות
הוסף רשומת תגובה