מאפה אגסים וקפה


המאפים האלה פשוטים ברמות ולא לוקחים כמעט זמן. למרות ההכנה הקצרה ביותר שלהם, יש להם טעם מדהים וגם מי שלא יכול לגעת אגסים (היי, אני!) יאהב אותם ולא יפסיק לאכול אותם. 
ממש חשוב לשים ניירות אפייה בדפנות הרינגים כדי שיהיה אפשר לשחרר את הקינוחים באסתטיות (מניסיון, אתם לא רוצים לקבל עיסה קריספית של שקדים גרוסים ואגסים).  


מאפה אגסים וקפה 
5 קינוחים בקוטר 7 ס״מ ובגובה 4 ס״מ 
לאגסים: 
3 אגסים, קלופים ונקיים
15 גרם חמאה
2 כפות סוכר חום
3 כפות קפה חזק (נוזל) 

לקרם שקדים וקפה: 
80 גרם חמאה רכה
90 גרם סוכר לבן
50 גרם שקדים גרוסים
50 גרם שקדים טחונים
1 ביצה טרופה עם 2 כפות אספרסו או קפה חזק בטמפ׳ החדר
2 כפות קמח לבן

מכינים את האגסים: 
חותכים אגסים לפרוסות דקות. 
במחבת מחממים חמאה עד להמסה. לאחר מכן מוסיפים סוכר חום וקפה ומערבבים לאיחוד. מוסיפים את האגסים הפרוסים ו״מקפיצים״ עם תערובת החמאה לכמה דקות, עד שהאגסים מתרככים קלות. 
מסננים את האגסים מהנוזלים ומצננים לחלוטין. 

מכינים את הקרם שקדים: 
מחממים תנור ל-175 מעלות. 
במיקסר עם וו גיטרה מקרימים חמאה רכה. מוסיפים סוכר ומקציפים עד שהסוכר נטמע בחמאה. מוסיפים את השקדים הגרוסים והטחונים ומעבדים לאיחוד. מוסיפים את הביצה הטרופה עם הקפה ומעבדים עד לאיחוד. מוסיפים גם את הקמח ומעבדים לאיחוד. הקרם ייצא יחסית דליל, וזה בסדר. 

מרכיבים את הקינוח ואופים: 
מניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה 5 רינגים מרופדים בנייר אפייה (בדפנות). 
ממלאים את הרינגים בקרם שקדים לגובה של 2 ס״מ מגובה הרינג ובמרכז הקרם מניחים את פרוסות האגסים שהכנו. 
אופים 20-25 דקות להזהבה. נזהרים לא לאפות יותר מדי בכדי לא לייבש את הקינוחים. שומרים בקופסא אטומה במקרר עד לשלושה ימים (מומלץ לחמם מעט לפני האכילה). 



תגובות

רשומות פופולריות