פאי שוקולד, קרמל מלוח וקוקוס
אז ככה, הטארט הזה לוקח שעת עבודה אחת בלבד, הוא בין המתכונים הכי קלים בספר והוא גם יפה בסופו של דבר. אם אתם הטיפוס שאוהב טעמים חזקים, זה הטארט שלכם! הא ועוד בונוס אדיר, אם אתם חולי צליאק (או סתם נמנעים מגלוטן - כאילו מוזרים כאלה) - אין בטארט גלוטן, ווהוו!
פאי
שוקולד, קרמל מלוח וקוקוס
לתבנית
פאי מתפרקת בקוטר 26 ס״מ
לקלתית
קוקוס:
2 חלבונים
100 גרם סוכר לבן
200 גרם קוקוס טחון
לקרמל
מלוח:
100 גרם חמאה
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ״ל)
170 גרם סוכר
1/2 כפית מלח
למלית
שוקולד:
150 גרם שוקולד מריר
40 גרם חמאה
1/4 כוס חלב (60 מ״ל)
1/4 כוס חלב (60 מ״ל)
2 ביצים, בטמפ׳ החדר
60 גרם סוכר לבן
מכינים
את הקלתית:
מערבבים
בקערה חלבונים וסוכר, מוסיפים קוקוס ומערבבים לאיחוד.
מהדקים
את הבצק לדפנות ותחתית תבנית משומנת.
שומרים
בצד בזמן שמכינים את הקרמל והמלית (בקיץ - במקפיא).
מכינים
את הקרמל המלוח ומוזגים על הבצק:
בסיר
קטן מחממים חמאה ושמנת מתוקה.
בינתיים
ממיסים במחבת סוכר לקרמל.
שופכים
בזהירות את תערובת החמאה והשמנת החמה לקרמל ומערבבים.
הקרמל קצת
יתקשה, ממשיכים לבשל את הקרמל על אש בינונית עד שהוא נמס בחזרה.
מצננים
קצת ומוזגים על הקלתית.
מכינים
את המלית:
מחממים
תנור ל-160 מעלות.
מניחים
בקערה את השוקולד, החמאה והחלב וממיסים במיקרוגל עד לתערובת חלקה.
במיקסר
מקציפים את הביצים והסוכר לתערובת תפוחה. מקפלים בעדינות את תערובת השוקולד לביצים
המוקצפות, עד לתערובת אחידה.
משטחים
את הבלילה על הקרמל, ואופים 20-25 דקות עד שהמלית לא כל כך אפויה במרכז ויציבה
בשוליים.
מצננים
לחלוטין ומשהים במקרר לילה לפני שאוכלים. מקשטים באבקת סוכר. שומרים במקרר מכוסה
היטב עד לשלושה ימים. מומלץ לאכול בטמפ' החדר.
תגובות
הוסף רשומת תגובה