בננה, קוקוס, קרמל.



בננה, קוקוס, קרמל.
עוגה בקוטר 22 ס"מ (דרושים רינגים בקוטר 22 ו-20 ס"מ)
למוס בננה-קרמל:

5 גרם אבקת ג'לטין
25 מ״ל מים קרים
60 גרם סוכר לבן
40 גרם חמאה
60 מ"ל שמנת מתוקה, רותחת
100 גרם שוקולד לבן, מומס
35 גרם חלמון
380 גרם מחית בננה
250 מ״ל שמנת מתוקה
 

לדקואז קוקוס:
2 חלבונים, בטמפ' החדר
45 גרם סוכר לבן
25 גרם אבקת סוכר
85 גרם קוקוס טחון

לקראנץ' קדאיף:
60 גרם שערות קדאיף מופשרות
40 גרם חמאה מומסת
15 גרם אבקת סוכר

לקרם מסקרפונה-וניל:
220 מ"ל שמנת מתוקה קרה
80 גרם מסקרפונה, בטמפ' החדר
30 גרם שמנת חמוצה
30 גרם סוכר לבן
20 גרם אינסטנט פודינג וניל

1 כפית תמצית וניל איכותית

לקישוט:
קוקוס קלוי

מכינים את מוס הבננה-קרמל ומקפיאים 8 שעות:
מפזרים את אבקת הג'לטין על המים הקרים ומשהים בטמפ' החדר 10 דקות.
במחבת רחבה על אש בינונית ממיסים סוכר וחמאה לקרמל זהוב. מוסיפים את השמנת הרותחת בזהירות ומערבבים.
בקערה נפרדת, מבצעים השוואת תערובות בין השוקולד המומס לבין החלמון (מערבבים כף שוקולד מומס אל החלמון, טורפים, מחזירים את החלמון הטרוף לשאר השוקולד המומס וטורפים לאיחוד).
לאחר שהקרמל התערבב עם השמנת והתאחד, מבצעים השוואת תערובות בין הקרמל לבין תערובת השוקולד והחלמון. מחזירים את תערובת השוקולד והחלמון למחבת ומכבים את האש. מערבבים בין שתי התערובות עד לאיחוד (פועלים בזריזות). את התערובת מוזגים מהמחבת אל הקערה עם מחית הבננה וטורפים במרץ, עד לקבלת תערובת חלקה.
במיקרוגל ממיסים בפולסים של 5 שניות (נזהרים לשרוף!) את הג'לטין המושרה. מבצעים השוואת תערובות בין תערובת הבננה לבין הג'לטין המומס.
אם נשארו חתיכות בננה שלא נמעכו בטריפה, טוחנים את התערובת עם בלנדר מוט. מצננים לחלוטין.
מקציפים 250 מ"ל שמנת מתוקה לקרם רך ויציב. מקפלים את תערובת המוס לקצפת.
משטחים את התערובת ברינג אטום בקוטר 20 ס"מ ומקפיאים את המוס 8 שעות לפחות.

מכינים את הדקואז ואופים:
מחממים תנור ל-170 מעלות.
במיקסר עם וו הקצפה מקציפים חלבונים וסוכר לקצף יציב ורך. מקפלים את אבקת הסוכר והקוקוס אל המרנג בעדינות.
על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה מניחים רינג בקוטר 22 ס"מ ובה משטחים את תערובת הדקואז.
אופים את התערובת 15-20 דקות עד להזהבה יפה. מצננים לחלוטין.

מכינים את קראנץ' הקדאיף:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
בקערה גדולה מערבבים את שערות הקדאיף, החמאה המומסת ואבקת הסוכר (עם הידיים) עד שהחמאה נתפסת על כל שערות הקדאיף והכל מתאחד.
משטחים את תערובת הקדאיף על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ואופים 14-20 דקות, עד להזהבה. מצננים לחלוטין.

מכינים את קרם המסקרפונה ומרכיבים את העוגה:
במיקסר מקציפים שמנת מתוקה, מסקרפונה, שמנת חמוצה, סוכר, אינסטנט פודינג וניל ותמצית וניל לקרם יציב ורך.
מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם פיית זילוף חלקה רחבה.
מניחים את תחתית הדקואז על צלחת ההגשה. מחלצים את המוס הקפוא מהרינג על תחתית הדקואז (ממקמים את המוס במרכז התחתית).
כשהמוס עדיין קפוא על תחתית הדקואז, מניחים רינג בקוטר 16 ס"מ על המוס הקפוא (רק מניחים אותו מעל כמסגרת) בתוך הרינג מפזרים את קראנץ' הקדאיף שהכנו (מפזרים שכבה יפה) ומהדקים את שערות הקדאיף בעזרת האצבעות לשכבה צפופה.
מרימים את הרינג שהנחנו ומסביב לקראנץ' הקדאיף מזלפים את קרם המסקרפונה שהכנו.
עם קצות האצבעות, בזהירות, מדביקים שבבי קוקוס קלוי לדפנות העוגה.
מפשירים את העוגה שעה במקרר לפני שמגישים.
שומרים את העוגה מכוסה היטב במקרר עד לשלושה ימים (היא במיטבה ביום הראשון להכנה).



תגובות

רשומות פופולריות