טארט לוז.


טארט פשוט כל כך עם מלית פאדג'ית, אגוזית וכל כך מנחמת שאי אפשר להגיד לה לא.

טארט לוז.
רינג בקוטר 20 ס"מ
לקלתית בצק פריך:
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
160 גרם קמח לבן, מנופה
40 גרם אבקת סוכר
1 חלמון

לעוגת אגוזי הלוז:
30 גרם חמאה
60 גרם שוקולד לבן
40 גרם מחית פרלינה
1 ביצה
60 מ"ל שמן קנולה
40 גרם סוכר לבן
30 גרם קמח לבן, מנופה
1 גרם אבקת אפייה
1 גרם סודה לשתייה
30 מ"ל שמנת מתוקה
30 גרם אגוזי לוז קצוצים גס

לקרם גבינה ולקישוט:
100 מ"ל שמנת מתוקה
20 גרם סוכר לבן
80 גרם גבינה לבנה 9%
30 גרם אגוזי לוז קצוצים גס
20 גרם שוקולד מריר, מגורד

מכינים את הקלתית:
במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים חמאה, קמח ואבקת סוכר לתערובת פירורית. מוסיפים חלמון ומעבדים עד לקבלת גושי בצק גדולים (אם הבצק לא מתאחד מוסיפים 1-2 כפות חלב).
על משטח העבודה מאחדים את גושי הבצק בידיים לכדור אחד ועוטפים אותו בניילון נצמד. מניחים את הבצק במקרר שעתיים.
מרפדים את הרינג (גם בדפנות וגם בתחתית) בנייר אפייה ומהדקים את הבצק ברינג לקלתית בעובי 4-6 מ"מ.
מקפיאים את הקלתית בזמן שמכינים את המלית.

מכינים את מלית הפאדג':
מחממים תנור ל-175 מעלות.
בקערה חסינה לחום ממיסים במיקרוגל את החמאה, השוקולד הלבן ומחית הפרלינה ומערבבים לתערובת חלקה ללא גושים.
מוסיפים ביצה, שמן, סוכר, קמח, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה וטורפים רק עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את השמנת המתוקה והאגוזים הקצוצים וטורפים רק עד לאחידות.
משטחים את המלית על הקלתית הקפואה ואופים 25-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים. מצננים לחלוטין.


מכינים את קרם הגבינה, מקשטים ומקררים שעה לפני ההגשה:
במיקסר מקציפים שמנת מתוקה, סוכר וגבינה לבנה עד לקבלת קרם יציב ורך.
בעזרת כף, מסדרים את הקרם בצורה חופשית. על הקרם מפזרים אגוזי לוז קצוצים ושוקולד מריר מגורר. מקררים את העוגה שעה לפני ההגשה. 

תגובות

רשומות פופולריות