פאי קפה ושוקולד


נכון יש לי את היכולת לחפור בכל פוסט ולא להפסיק לכתוב?
באמת שפה אין לי מה להגיד יותר מדי - פאי יפהפה וטעים עם 0% להיכשל בהכנה שלו מרוב שהוא פשוט!
הלכתי לאכול פרוסה. נתראה עוד שני קילו! 

הערה:
 אם אתם לא אוהבים כל כך הרבה קרם כמוני, פשוט הקטינו את כמות הקרם ב-3\1 - 2\1 (תלוי כמה קרם אתם אוהבים). 

פאי קפה ושוקולד
לרינג בקוטר 24 ס״מ  
לקלתית:
115 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
55 גרם אבקת סוכר
170 גרם קמח לבן מנופה
1 חלמון טרוף עם 2-3 כפות חלב

למלית:
3 חלבונים, בטמפ׳ החדר
70 גרם סוכר לבן
3 חלמונים
10 גרם סוכר לבן
200 גרם שוקולד מריר
1/3 כוס קפה (חצי כפית נס קפה, מים רותחים ומעט חלב) פושר (80 מ״ל)
50 גרם חמאה

לקישוט:
375 מ"ל שמנת מתוקה
4 כפות אינסטנט פודינג וניל
3 כפות אבקת נס קפה
80 גרם שוקולד מריר קצוץ גס

מכינים את הבצק, מקררים, ואופים אפייה עיוורת:
במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים חמאה, אבקת סוכר וקמח לתערובת פירורית.   מוסיפים חלמונים ומעבדים רק עד לקבלת גושי בצק (אם הבצק יבש, מוסיפים מעט חלב ואם הוא דביק מוסיפים מעט קמח). מאחדים בידיים ועוטפים בניילון נצמד.
מקררים את הבצק שעתיים במקרר.
מהדקים את הבצק לדפנות ותחתית התבנית, לבצק דק ודוקרים במזלג (למניעת התנפחות).
מחממים תנור ל-160 מעלות.
מכניסים למקפיא לעשר דקות.
מניחים מעל הקלתית הלא אפויה נייר אלומיניום, ומניחים קטניות (אפונה, שעועית) על הנייר.
אופים במצב זה כעשר דקות. לאחר מכן מסירים את נייר האלומיניום והקטניות וממשיכים לאפות עוד 5 דקות.
מוציאים מהתנור, לצינון.

מכינים את המלית:
במיקסר מקציפים במהירות בינונית בערך דקה, עד שהקצף נראה כמו בועות סבון.  מוסיפים סוכר בהדרגה, תוך כדי הקצפה. מקציפים עוד דקה בערך אחרי סיום הוספת הסוכר לקצף לבן בוהק ויציב אבל עדיין רך כמו קרם.  
בקערה נפרדת טורפים חלמונים וסוכר טריפה נמרצת במשך דקה עד שהתערובת מעלה מעט קצף.
ממיסים במיקרוגל שוקולד מריר, קפה וחמאה לתערובת חלקה.
מוסיפים את תערובת החלמונים לקצף בתנועות קיפול עדינות בעזרת לקקן.
שופכים את תערובת השוקולד אל הקצף ומקפלים בעדינות, גם בעזרת לקקן.
מוזגים את התערובת על הקלתית החצי אפויה, וממשיכים לאפות עוד 20-30 דקות, עד שהמלית תפוחה מאוד, יציבה בשוליים, והמרכז לא כל כך יציב (הוא יתייצב בקירור).
מצננים לחלוטין.  

מקשטים את הפאי ומקררים:
במיקסר מקציפים שמנת מתוקה ואינסטנט פודינג לקצפת יציבה.  
מוסיפים את הנס קפה ומקציפים עוד כמה שניות לאיחוד.
מעל המלית האפויה משטחים את הקרם.
מפזרים מעל הקרם את השוקולד המריר ומכניסים למקרר לשלוש שעות לפני שאוכלים.  



 


תגובות

הוסף רשומת תגובה

רשומות פופולריות