דקואז קוקוס עם קרם מסקרפונה וקארד לימון



אם חיפשתם מה לעשות עם חלבונים מיותרים ולקבל עוגה מרשימה ומדהימה, אני די בטוח שמצאתי את העוגה המושלמת בשבילכם :)
העוגה מורכבת מבסיס דקואז קוקוס, עם שקדים קצוצים מעליו לקבלת קראנץ' כיפי בכל ביס, קרם מסקרפונה לימוני מושלם, קארד לימון חמוץ שנותן נגיעות מושלמות של חמיצות. ולקישוט, כמובן, דיסקיות דקות של שוקולד לבן שעליו מפוזר קוקוס וגרידת לימון. היא אמנם נשמעת קצת מסובכת אבל באמת שהיא לא לוקחת יותר משעה וחצי עבודה :)
לכו להכין אותה! 

ככה אמור להיראות הדקואז אחרי האפייה


דקואז קוקוס עם קרם מסקרפונה וקארד לימון
רינג בקוטר 20 ס"מ
לדקואז קוקוס:
2 חלבונים, בטמפ' החדר
45 גרם סוכר לבן
25 גרם אבקת סוכר
85 גרם קוקוס טחון
30 גרם שקדים גרוסים


לקארד לימון (יוצאת כמות ממש גדולה לעומת הכמות בה משתמשים, אפשר להקטין כמויות או לשמור את הקארד בקופסא סגורה במקרר):
1 ביצה
40 גרם סוכר לבן
140 מ"ל מיץ לימון סחוט טרי
30 גרם חמאה

לקרם מסקרפונה:
180 מ"ל שמנת מתוקה קרה
100 גרם מסקרפונה, בטמפ' החדר
40 גרם סוכר לבן
20 גרם אינסטנט פודינג וניל
גרידת לימון מחצי לימון

לקישוט:
גרידת לימון (1)
50 גרם שוקולד לבן
10 גרם חמאת קקאו (לא חובה)
20 גרם קוקוס טחון
גרידת לימון (2)

מכינים את הדקואז ואופים:
מחממים תנור ל-170 מעלות.
במיקסר עם וו הקצפה מקציפים חלבונים וסוכר לקצף יציב ורך. מקפלים את אבקת הסוכר והקוקוס אל המרנג בעדינות ככה שייטמע בתערובת אך ישאיר את התערובת ניתנת לזילוף.
מעבירים את התערובת לשקית זילוף עם פיית זילוף חלקה רחבה (1 ס"מ).
מניחים את הרינג על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה (לא משומן). מזלפים תחתית ובדפנות מזלפים "נשיקות" מהתערובת ככה שיווצר חלל ריק במרכז ו"קירות". לא אמורים להגיע לגובה גבוה במיוחד, זה בסדר.
מפזרים מעל הדקואז את השקדים הגרוסים.
אופים את התערובת 15-20 דקות עד להזהבה יפה. מצננים לחלוטין.

מכינים את הלמון קארד ומצננים:
בסיר קטן טורפים (בלי להדליק את האש) ביצה, חלמון, סוכר ומיץ לימון לתערובת אחידה. מוסיפים חמאה ומדליקים את האש. מחממים את התערובת, תוך כדי טריפה, עד שהחמאה נמסה והכל מתערבב. מבשלים את התערובת עד שהיא מסמיכה. מצננים לחלוטין. התערובת תהיה נוזלית יחסית. יוצאת כמות ענקית לעומת הכמות שבה משתמשים בעוגה, לכן אפשר להקטין כמויות או לשמור במקרר את מה שנשאר בקופסא סגורה עד שלושה ימים.

מכינים קרם מסקרפונה, מרכיבים את העוגה ומקשטים אותה: במיקסר עם וו הקצפה, מקציפים שמנת מתוקה, מסקרפונה, סוכר ואינסטנט פודינג וניל לקרם יציב. מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם פייה חלקה רחבה (1 ס"מ).
את הקארד המצונן, מעבירים לשקית זילוף עם פייה חלקה קטנה (8 מ"מ) – בעדינות, התערובת נוזלית –.
מעבירים את תחתית הדקואז לצלחת הגשה ועליה מרכיבים את העוגה.
על תחתית הדקואז, מזלפים טיפות קטנות של קארד לימון (מפוזרות על תחתית הדקואז במרחק אחת מהשנייה). מעל הקארד מזלפים נשיקות גדולות של קרם. בין נשיקות הקרם מזלפים עוד טיפות של קארד לימון. באופן חופשי מזלפים נשיקות קרם קטנות על הנשיקות הגדולות.
מפזרים גרידת לימון על הקרם (1). בקערה קטנה ממיסים שוקולד לבן וחמאת קקאו (אם יש) לתערובת חלקה. משטחים את השוקולד המומס על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומשטחים אותו לעובי 2 מ"מ. מפזרים קוקוס וגרידת לימון ומקפיאים עשר דקות. קורצים מהשוקולד עיגולים בגדלים שונים.
מניחים את העיגולים בצורה מאונכת לעוגה. מגישים.
שומרים את העוגה עד יומיים במקרר, מכוסה היטב. 




תגובות

  1. העוגה נראית מושלמת וטעימה רצח <3

    השבמחק
  2. נראה מושלם!!!!

    השבמחק

הוסף רשומת תגובה

רשומות פופולריות