טארט טרופי
את המתכון המדהים הזה כתבתי מזמן. ממש ממש מזמן.
לקחו לי כמה ניסיונות עד שהגעתי לביס שחיפשתי כל כך הרבה זמן והסבלנות לגמרי הייתה שווה :)
המתכון לא מורכב בכלל ולא לוקח יותר משעתיים עבודה נטו.
השילוב בין המנגו המתוק לפירות היער החמצמצים עם קלתית הקוקוס הקראנצ'ית יוצר טארט מהמם וקיצי. והיי, אפילו אין בו גלוטן :)
טארט טרופי - קוקוס מנגו ופירות יער
לתבנית פאי מתפרקת בקוטר 22 ס״מ
לקלתית קוקוס:
2 חלבונים
100 גרם סוכר לבן
200 גרם קוקוס טחון
למלית מוס מנגו:
2 מנגואים גדולים בשלים מאוד, קלופים
2 חלמונים
70 גרם חמאה רכה
130 גרם סוכר לבן
1 גרם ג'לטין
5 מ״ל מים קרים
3/4 כוס שמנת מתוקה (180 מ״ל)
לקישוט:
1 כף מחית פירות יער מסוננת
שקדים שלמים, לקישוט
שקדים שלמים, לקישוט
מכינים את הקלתית ומשטחים בתבנית:
מחממים תנור ל-165 מעלות.
מערבבים בקערה חלבונים וסוכר, מוסיפים קוקוס ומערבבים לאיחוד.
מהדקים את הבצק לדפנות ותחתית תבנית משומנת היטב לעובי 4-5 מ״מ.
אופים 15-20 דקות להזהבה. מצננים.
מכינים את המוס מנגו ומקררים שעתיים:
במעבד מזון עם להב פלדה טוחנים מנגואים למחית.
מוסיפים חלמונים ומעבדים. מוסיפים חמאה וממשיכים לעבד.
מעבירים את התערובת לקערה חסינת חום ומוסיפים סוכר.
מחממים את התערובת על בן מארי ל-90 מעלות.
מסננים את התערובת. מפזרים את הג'לטין על המים ונותנים לו לספוח את
הנוזלים (בערך עשר דקות). ממיסים את הג'לטין במיקרוגל עשר שניות. מערבבים את הג'לטין
המומס עם כף מהתערובת. מערבבים אל המוס את הג'לטין המעורבב ומצננים ל-40 מעלות.
מקציפים שמנת מתוקה לקצפת רכה ומקפלים אליה את המוס.
מוזגים את המוס על הקלתית האפויה ומקררים שעתיים במקרר, להתייצבות.
מקשטים:
בעזרת 2 כפיות קטנות מפזרים את כל הכף על פני כל הטארט בנקודות
שונות. בעזרת שיפוד, עוברים על המוס בזיגזג. לאחר מכן, משטחים את המוס בתנועות
סיבוביות עדינות עם פלטה מדורגת. מניחים שקדים בדפנות הטארט. שומרים מכוסה היטב
במקרר עד ליומיים-שלושה.
תגובות
הוסף רשומת תגובה