עוגת קפה ופקאן בחושה



אולי פשוט תקומו ותלכו להכין אותה? באמת, זה יחסוך לי כל כך הרבה עבודה על לשבח ולהגיד עד כמה שהיא טעימה ומושלמת ועוד תיאורים כאלה או אחרים חסרי תכלית שלא יוכלו להעביר לכם את הטעם שלה. אבל תתנחמו בזה שתצטרכו לעבוד בסך הכול עשר דקות כדי לקבל את הריח (והעוגה, מן הסתם) אצלכם במטבח. פשוט קומו. 

עוגת קפה ופקאנים בחושה
לעוגה:
1/2 1 כוסות קמח לבן (210 גרם)
1/2 שקית אבקת אפייה (5 גרם)
קורט מלח
1 כוס סוכר לבן (200 גרם)
3 ביצים
1 כוס שמן (240 מ"ל)
1/4 כוס שמנת חמוצה (60 מ״ל)
3 כפות קפה (45 מ״ל) (חצי כפית נס קפה, מים רותחים ומעט חלב)
1 כפות אבקת נס קפה
1/2 כוס פקאנים גרוסים

לסירופ:
1 כפית גדושה קפה מגורען
מים רותחים

מכינים את העוגה ואופים:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מנפים קמח ואבקת אפייה לקערה ומערבבים.
מוסיפים מלח, סוכר, ביצים ושמן וטורפים לתערובת אחידה, מוסיפים את השמנת החמוצה ואת הקפה (משקה ואבקה) וטורפים לאיחוד. מוסיפים פקאנים ומערבבים רק עד שהם נטמעים בתערובת.
משטחים בתבניות משומנות קלות את הבלילה ואופים 55-45 דקות, עד ששיפוד הננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים. 

תגובות

רשומות פופולריות