טארט גבינה וקפה


טארט קיצי מושלם שלא מסובך בכלל להכנה ויוצר עוגה קיצית וכיפית ליד האייס קפה. אם אתם ממש עצלנים, אין בעיה להחליף את הקראמבלס פקאן בשברים גסים של פתיבר מעורבבים עם כף אבקת נס קפה. ככה או ככה - הטארט טעים. 

טארט גבינה וקפה
לתבנית פאי מתפרקת בקוטר 26 ס״מ
לקלתית קפה:
115 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
55 גרם אבקת סוכר
150 גרם קמח לבן מנופה
15 גרם שקדים טחונים
1/2 כף אבקת נס קפה
1 חלמון טרוף
1 כפית תמצית קפה
1 כף חלב

למלית גבינה:
3/4 כוס שמנת מתוקה (180 מ״ל)
110 גרם גבינת מסקרפונה, בטמפ' החדר
40 גרם אינסטנט פודינג וניל
40 גרם סוכר לבן
1 כפית תמצית וניל


לקראמבלס פקאן:
40 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
40 גרם קמח לבן מנופה
20 גרם אבקת סוכר
15 גרם פקאן טבעי גרוס גס

מכינים את הבצק, מקררים ואופים אפייה מלאה:
במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים חמאה, אבקת סוכר, קמח, אבקת שקדים ואבקת נס קפה לתערובת פירורית. מוסיפים את החלמון, תמצית הקפה, והחלב, ומעבדים רק עד לקבלת גושי בצק (אם הבצק יבש, מוסיפים עוד מעט חלב ואם הוא דביק מוסיפים מעט קמח). מאחדים בידיים ועוטפים בניילון נצמד.
מקררים את הבצק שעתיים במקרר.
מהדקים את הבצק לדפנות ותחתית התבנית, ודוקרים במזלג (למניעת התנפחות).
מחממים תנור ל-180.
מניחים במקפיא לעשר דקות את הקלתית ומעבירים ישירות לתנור.
אופים כ-13 דקות, עד שהבצק זהוב. מצננים לחלוטין. 

מכינים את הפירורים:
מחממים תנור ל-170 מעלות.
בקערה קטנה בעזרת קצות האצבעות, מפוררים חמאה קרה, קמח, אבקת סוכר ופקאן לפירורים בגודל לא אחיד.
מפזרים את הפירורים בשכבה אחידה על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, ואופים 5-8 דקות (נזהרים לא לשרוף). מצננים לחלוטין לפני ההרכבה.

מכינים את המלית:
מקציפים שמנת המתוקה, גבינת מסקרפונה, אינסטנט פודינג וניל, סוכר ותמצית וניל לקרם יציב אך עדיין רך. 
משטחים את המלית על הקלתית האפויה. מפזרים מעל את הפירורים.
מקררים חצי שעה במקרר לפני שאוכלים. שומרים מכוסה היטב במקרר עד לארבעה ימים.

תגובות

רשומות פופולריות