ברק \\ עוגת גבינה אישית עם פירות יער \\
כל התשובות לשאלות האלה נמצאות בעוגה הזאת - ברק! בתור התפקיד של החבר הכי טוב, החלטתי לכתוב מתכון שמבוסס על העוגה האהובה עליו. העוגה נקראת עוגה אישית מכיוון שברק כל הזמן מתלונן שהקינוחים שלי קטנים מדי. אז הנה לך - עוגת גבינה עם פירורים ופירות יער אישית בקוטר 16 ס"מ לגרגרנים אמיתיים (אתה).
ברק \\ עוגת גבינה עם
פירות יער \\
רינג בקוטר 16 ס"מ בגובה 10 ס"מ (אפשר בגובה יותר נמוך ולהשתמש בשקף שיגביה את הדפנות)
לתחתית פירורים:
130 גרם פתיבר
50 גרם חמאה, מומסת
לריבת פירות יער:
120 גרם פירות יער קפואים
60 גרם סוכר לבן
30 מ"ל מים
5 מ"ל מיץ לימון טרי
למלית גבינה:
460 מ"ל שמנת מתוקה
60 גרם אינסטנט פודינג וניל
40 גרם סוכר לבן
150 מ"ל שמנת חמוצה
150 גרם גבינת מסקרפונה, בטמפ' החדר
מכינים את התחתית ומקפיאים:
במעבד מזון עם להב פלדה, טוחנים פתיבר לפירורים. מוציאים מהפתיבר חצי כוס ושומרים בצד (לקישוט העוגה). מוסיפים חמאה מומסת ומעבדים עד לקבלת תערובת לחה.
מניחים את הרינג על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומשמנים קלות.
אם הרינג שלכם לא כל כך גבוה, אפשר לשים שקף ברוחב 10 ס"מ בדפנות הרינג. משטחים ברינג את התערובת לעובי אחיד ומקפיאים עד לשימוש.
מכינים את הריבה ומצננים:
בסיר קטן מחממים פירות יער, סוכר, מים ומיץ לימון עד שהכל נמס. משאירים על האש עוד כמה דקות, עד שהריבה מסמיכה. מצננים לחלוטין.
מכינים את המלית גבינה, מרכיבים את העוגה ומקררים שעתיים לפני שאוכלים:
במיקסר עם וו הקצפה מקציפים שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וניל וסוכר לקצפת יציבה מאוד. מוסיפים שמנת חמוצה ומסקרפונה ומקציפים עד לקבלת קרם יציב ואחיד.
מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם פייה חלקה רחבה (ברוחב 1 ס"מ).
על התחתית הקפואה, מזלפים שכבת קרם ראשונה בעובי 2 ס"מ. מעליה מוזגים את הריבה בעזרת כף בעיגול פנימי כך שלא תגיע לדפנות.
מעל הריבה מזלפים עוד 2 ס"מ קרם, עוד שכבת ריבה, ומסיימים בקרם (כל הקרם שנשאר). מעל הקרם מפזרים את הפירורים ששמרנו ומשהים את העוגה שעתיים במקרר לפני שאוכלים. שומרים את העוגה מכוסה היטב במקרר עד לשלושה ימים.
רינג בקוטר 16 ס"מ בגובה 10 ס"מ (אפשר בגובה יותר נמוך ולהשתמש בשקף שיגביה את הדפנות)
לתחתית פירורים:
130 גרם פתיבר
50 גרם חמאה, מומסת
לריבת פירות יער:
120 גרם פירות יער קפואים
60 גרם סוכר לבן
30 מ"ל מים
5 מ"ל מיץ לימון טרי
למלית גבינה:
460 מ"ל שמנת מתוקה
60 גרם אינסטנט פודינג וניל
40 גרם סוכר לבן
150 מ"ל שמנת חמוצה
150 גרם גבינת מסקרפונה, בטמפ' החדר
מכינים את התחתית ומקפיאים:
במעבד מזון עם להב פלדה, טוחנים פתיבר לפירורים. מוציאים מהפתיבר חצי כוס ושומרים בצד (לקישוט העוגה). מוסיפים חמאה מומסת ומעבדים עד לקבלת תערובת לחה.
מניחים את הרינג על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומשמנים קלות.
אם הרינג שלכם לא כל כך גבוה, אפשר לשים שקף ברוחב 10 ס"מ בדפנות הרינג. משטחים ברינג את התערובת לעובי אחיד ומקפיאים עד לשימוש.
מכינים את הריבה ומצננים:
בסיר קטן מחממים פירות יער, סוכר, מים ומיץ לימון עד שהכל נמס. משאירים על האש עוד כמה דקות, עד שהריבה מסמיכה. מצננים לחלוטין.
מכינים את המלית גבינה, מרכיבים את העוגה ומקררים שעתיים לפני שאוכלים:
במיקסר עם וו הקצפה מקציפים שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וניל וסוכר לקצפת יציבה מאוד. מוסיפים שמנת חמוצה ומסקרפונה ומקציפים עד לקבלת קרם יציב ואחיד.
מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם פייה חלקה רחבה (ברוחב 1 ס"מ).
על התחתית הקפואה, מזלפים שכבת קרם ראשונה בעובי 2 ס"מ. מעליה מוזגים את הריבה בעזרת כף בעיגול פנימי כך שלא תגיע לדפנות.
מעל הריבה מזלפים עוד 2 ס"מ קרם, עוד שכבת ריבה, ומסיימים בקרם (כל הקרם שנשאר). מעל הקרם מפזרים את הפירורים ששמרנו ומשהים את העוגה שעתיים במקרר לפני שאוכלים. שומרים את העוגה מכוסה היטב במקרר עד לשלושה ימים.
תגובות
הוסף רשומת תגובה