עוגת גבינה וקפה


המתכון הזה היה רעיון ששירבטתי באמצע הלילה וחשבתי שייצא לא יותר מבסדר-מינוס. אז קצת טעיתי. העוגת גבינה הזאת אפילו תהיה אהובה על ידי שונאי עוגות הגבינה המוזרים!
דרך אגב, מי בעד לעשות איתי הפגנה נגד שונאי עוגות גבינה? 


עוגת גבינה וקפה
לתבנית קפיצית בקוטר 22 ס"מ
לתחתית:
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
50 גרם אבקת סוכר
150 גרם קמח לבן מנופה
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כף אבקת נס קפה
1 חלמון טרוף עם כף חלב וקצת אבקת נס קפה

לגבינה:
2 מיכלים שמנת מתוקה (500 מ״ל)
­1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
50 גרם סוכר לבן
250 גרם גבינה לבנה
1 גביע שמנת חמוצה (200 מ״ל)
165 גרם גבינת מסקרפונה, בטמפ' החדר

לציפוי שוקולד-קפה:
1/2 מיכל שמנת שמנת מתוקה (125 מ״ל)
1/2 כף אבקת נס קפה
100 גרם שוקולד מריר

מכינים את התחתית:
במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים חמאה, אבקת סוכר, קמח, אבקת אפייה ונס קפה לתערובת פירורית. מוסיפים את תערובת החלמון ומעבדים רק עד לקבלת גושי בצק (אם הבצק יבש, מוסיפים מעט חלב ואם הוא דביק מוסיפים מעט קמח). מאחדים בידיים ועוטפים בניילון נצמד.
מקררים את הבצק חצי שעה במקרר.
משטחים את הבצק לתחתית התבנית המשומנת ודוקרים במזלג (למניעת התנפחות).
מחממים תנור ל-180.
מניחים במקפיא לעשר דקות את התבנית עם הבצק ולאחר מכן מעבירים ישירות לתנור.
אופים 15-18 דקות, עד שהבצק זהוב. מצננים לחלוטין.   

מכינים את המלית גבינה:
בקערת מיקסר מקציפים שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וניל וסוכר לקצפת יציבה מאוד.
מוסיפים את הגבינה הלבנה, השמנת החמוצה והמסקרפונה ומקציפים עוד כמה שניות, לאיחוד (אם הקרם ממש נוזלי מוסיפים עוד כמה כפות אינסטנט פודינג וניל, אך הוא לא צריך להיות יציב מדי).
משטחים את המלית על הבצק האפוי ומעבירים למקרר לחצי שעה, בינתיים מכינים את הציפוי.

מכינים את הציפוי שוקולד קפה:
מחממים שמנת מתוקה ואבקת נס קפה לסף רתיחה, בינתיים שוברים את השוקולד ומניחים בקערה.
כשהשמנת מגיעה לסף רתיחה, שופכים אותה על השוקולד ומערבבים לגנאש אחיד. מצננים מעט.
שופכים את הגנאש על העוגה ומטים את התבנית עד שהגנאש מצפה את כל העוגה.
מעבירים את העוגה למקרר ללילה לפני שאוכלים. שומרים את העוגה מכוסה היטב במקרר.


תגובות

רשומות פופולריות