פאי קרם קוקוס


כמעט כל האנשים שטועמים את מה שאני מכין פשוט לא יכולים לסבול קוקוס טחון. הם בוכים שזה לא נבלע להם או משו כזה (בכיינים). בקיצור, כמו שאתם יכולים להבין מהכותרת ומההקדמה - הם לא אהבו את הטארט. לעומת זאת, מי שכן אוהב קוקוס עף על הטארט הזה לגמרי. טיפ קריטי! ממש חשוב לא לייבש את המלית ולהשאיר אותה לחה. 


פאי קרם קוקוס
לתבנית פאי מתפרקת בקוטר 26 ס״מ
לקלתית קוקוס:
115 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות 
55 גרם אבקת סוכר
140 גרם קמח לבן מנופה
50 גרם קוקוס
1 חלמון טרוף עם 2-3 כפות חלב

למלית קוקוס:
3 חלבונים, בטמפ׳ החדר
110 גרם סוכר לבן
120 גרם קוקוס

לקרם שאנטיי וניל:
1/2 1 מיכלים שמנת מתוקה (375 מ״ל)
30 גרם אינסטנט פודינג וניל

לקישוט:  
50 גרם קוקוס, קלוי קלות בתנור

מכינים את הבצק, מקררים, ואופים אפייה עיוורת:
במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים חמאה, אבקת סוכר, קמח וקוקוס לתערובת פירורית. מוסיפים את תערובת החלמון עם החלב ומעבדים רק עד לקבלת גושי בצק (אם הבצק יבש, מוסיפים עוד מעט חלב ואם הוא דביק מוסיפים מעט קמח). מאחדים בידיים ועוטפים בניילון נצמד.
מקררים את הבצק שעה במקרר.
מהדקים את הבצק לדפנות ותחתית התבנית, לבצק דק ודוקרים במזלג (למניעת התנפחות).
מחממים תנור ל-160 מעלות.   
מכניסים למקפיא לעשר דקות. אופים 8 דקות בלבד, מוציאים ומצננים.

מכינים את המלית:
מעלים את התנור ל-180 מעלות.
מקציפים חלבונים וסוכר במהירות גבוהה עד לקצף יציב. מקפלים את הקוקוס לקצף בעדינות עד שהוא נטמע לחלוטין בתערובת.
משטחים את הקצף על הקלתית האפויה החלקית, ואופים 20 דקות עד שהקצף זהוב, אך נזהרים לייבש אותו.
מוציאים ומצננים לחלוטין.

מכינים את הקרם ומקשטים:
מקציפים שמנת מתוקה ואינסטנט פודינג וניל לקצפת יציבה, ומעבירים לשקית זילוף עם פיה חלקה רחבה.
על הפאי האפוי מזלפים תלוליות קרם, ומפזרים מעל קוקוס קלוי.
שומרים מכוסה היטב במקרר עד לשלושה ימים.


תגובות

רשומות פופולריות