אקלרים במילוי קרם מסקרפונה קפה


האקלרים האלה פשוט מושלמים למי שאוהב קפה. הם לא מסובכים בכלל והם גם לא לוקחים יותר מדי זמן. חשוב לא לפתוח את התנור ב-20 דקות הראשונות של האפייה, אחרת האקלרים יצנחו. 


אקלרים במילוי קרם מסקרפונה קפה
ל-20 אקלרים באורך 8 ס״מ 
לאקלרים:
50 גרם חמאה
1/2 כוס חלב (120 מ"ל)
1/2 כף סוכר לבן
1/4 כפית מלח
70 גרם קמח לבן מנופה
2 ביצים
L

לקרם מסקרפונה קפה:
125 גרם גבינת מסקרפונה, בטמפ׳ החדר
25 גרם סוכר לבן
2 כפיות תמצית וניל
125 מ״ל שמנת מתוקה
2 כפיות אבקת נס קפה נמס

לציפוי שוקולד: 
80 גרם שוקולד מריר
1 כפית שמן

מכינים את האקלרים ואופים: 
מחממים תנור ל-200 מעלות. 
בסיר מחממים חמאה, חלב, סוכר ומלח על אש גבוהה עד שהחמאה נמסה והכל רותח. 
מורידים מהאש, ובבת אחת מוסיפים קמח ומערבבים עד שהבצק נדבק לדפנות הסיר ואין גושי קמח. 
מעבירים את הבצק למיקסר עם וו גיטרה ומעבדים חצי דקה עד שהבצק מתקרר מעט. מוסיפים ביצים (אחת אחת, לא מוסיפים את הביצה השנייה לפני שהראשונה נבלעה בבצק) ומעבדים לבצק חלק, מבריק וניתן לזילוף. 
מעבירים לשקית זילוף עם פייה חלקה רחבה (15-17 מ״מ) ומזלפים פסים באורך 8 ס״מ במרווחים על תבניות מרופדות בנייר אפייה. 
אופים 20-25 דקות - לא פותחים את התנור בכלל ב-20 דקות הראשונות! - ואופים כל תבנית לבד ולא כמה תבניות ביחד. אופים עד להזהבה יפה. מצננים לחלוטין וחוצים לשני חלקים ברוחב (כמו לחמנייה אבל חיתוך מלא). 

מכינים את הקרם, מכינים את השוקולד ומרכיבים את האקלרים: 
במיקסר מקציפים מסקרפונה, סוכר ותמצית וניל לקרם אחיד. מוסיפים שמנת מתוקה ומקציפים עד לקרם יציב. מוסיפים אבקת נס קפה ומקציפים עד שהנס קפה נטמע בקרם. 
מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם צנטר משונן. ממלאים את האקלרים בנדיבות. 
ממיסים שוקולד מריר במיקרוגל לתערובת חלקה ומוסיפים שמן. מערבבים. 
מקשטים את האקלרים עם השוקולד המומס. 
שומרים את האקלרים במקרר מכוסים היטב עד ליומיים (מומלץ לאכול באותו יום). 


תגובות

רשומות פופולריות