עוגות גבינה אישיות עם טופי קרמל מלוח



אם אתם אוהבים קרמל מלוח אתם פשוט לא תפסיקו לאכול את העוגות האלה. 
לטופי יש מרקם דביק שאני אישית אוהב מאוד אבל יש הרבה שדווקא לא יתחברו. אלו שכן אוהבים, אתם פשוט חייבים להכין את זה. 

עוגות גבינה אישיות עם קרם טופי קרמל 
6 עוגות אישיות בקוטר 7 ס״מ ובגובה 4 ס״מ 
לתחתית: 
100 גרם עוגיות לוטוס
30 גרם חמאה, מומסת

למלית גבינה: 
200 מ״ל שמנת מתוקה
1/2 כוס חלב (120 מ״ל)
65 גרם סוכר לבן
80 גרם אינסטנט פודינג וניל
70 גרם גבינת מסקרפונה, בטמפ׳ בחדר

לקרמל טופי מלוח: 
40 גרם סוכריות קרמל רכות
60 גרם חלב ממותק מרוכז
1 כפית מלח

מכינים את התחתיות: 
במעבד מזון עם להב פלדה טוחנים עוגיות לפירורים דקים. מוסיפים חמאה מומסת ומעבדים עד שהתערובת מתאחדת ונוצר מרקם של חול רטוב. 
מניחים רינגים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומשטחים את התערובת בכל רינג בעזרת 2 כפיות לגובה 1 ס״מ. מכניסים להקפאה בזמן שמכינים את המלית. 

מכינים את המלית: 
במיקסר מקציפים במהירות מקסימלית שמנת מתוקה, חלב, סוכר ואינסטנט פודינג וניל לקרם יציב מאוד. מוסיפים את המסקרפונה ומקציפים עד שהיא נטמעת בקרם. 
משטחים את הקרם בכל רינג על התחתיות עד לקצה הגובה. מכניסים למקפיא לשעתיים. 

מכינים את הקרמל, מקשטים ומעבירים למקרר ללילה: 
בסיר קטן על אש נמוכה ממיסים סוכריות קרמל וחלב מרוכז תוך כדי ערבוב, עד לקבלת רוטב קרמל חלק. מוסיפים מלח ומערבבים. מיד לאחר שהקרמל מוכן מעבירים אותו לקערה קטנה.
בעזרת כפית (לא יעבוד בשקית זילוף) מזלפים על העוגות פסים דקים (הקרמל חייב להיות חם כשמקשטים - אם הוא מתקרר מעט, מכניסים למיקרוגל לעשרים שניות). 
מעבירים את העוגות למקרר ללילה לפני שאוכלים. שומרים את העוגות בכלי אטום עד ליומיים. 


תגובות

רשומות פופולריות