מוס גבינה עם פירות יער על תחתית עוגיות
תתארו רגע מלית של עוגה גבינה פשוטה - עכשיו תוסיפו לה שוקולד לבן. בום. לא ציפיתם לזה נכון? (למה אני חושב שאתם באמת מדמיינים?) (עזבו). עכשיו תתארו הפתעה של פירות יער - דיסקית מושלמת שאפשר לאכול עם כפית כשאתה לבד בבית (בבקשה, אל תנסו להבין). כמובן להכול חייב להוסיף גנאש שוקולד לבן כי עוד שוקולד לבן תמיד פותר את הבעיות ע"פ המשורר "יותם .ד.".
מוס גבינה עם פירות
יער על תחתית עוגיות
5 קינוחים אישיים בקוטר 7 ס"מ
להפתעת פירות יער:
2 גרם אבקת ג׳לטין
10 מ"ל מים קרים
100 גרם פירות יער קפואים
40 גרם סוכר לבן
גרידת לימון מרבע לימון
1/2כף מיץ לימון טרי
למוס גבינה ושוקולד לבן:
60 גרם שוקולד לבן, מומס
150 מ"ל שמנת מתוקה
20 גרם סוכר לבן
65 גרם גבינה לבנה 9%
30 גרם שמנת חמוצה
לתחתית:
100 גרם פתיבר
40 גרם חמאה, מומסת
5 קינוחים אישיים בקוטר 7 ס"מ
להפתעת פירות יער:
2 גרם אבקת ג׳לטין
10 מ"ל מים קרים
100 גרם פירות יער קפואים
40 גרם סוכר לבן
גרידת לימון מרבע לימון
1/2כף מיץ לימון טרי
למוס גבינה ושוקולד לבן:
60 גרם שוקולד לבן, מומס
150 מ"ל שמנת מתוקה
20 גרם סוכר לבן
65 גרם גבינה לבנה 9%
30 גרם שמנת חמוצה
לתחתית:
100 גרם פתיבר
40 גרם חמאה, מומסת
לגנאש שוקולד לבן:
75 גרם שוקולד לבן
50 מ"ל שמנת מתוקה
מכינים את הדיסקיות ומקפיאים ל-3 שעות:
בקערה קטנה מפזרים ג'לטין על 10 מ״ל מים קרים ונותנים לג'לטין לספוח את הנוזלים.
50 מ"ל שמנת מתוקה
מכינים את הדיסקיות ומקפיאים ל-3 שעות:
בקערה קטנה מפזרים ג'לטין על 10 מ״ל מים קרים ונותנים לג'לטין לספוח את הנוזלים.
בסיר קטן על אש
בינונית גבוהה מחממים פירות יער, סוכר, גרידת לימון ומיץ לימון עד הסוכר נמס והכל
מתערבב. מועכים את הפירות יער בעזרת כף.
מורידים את התערובת מהאש. ממיסים במיקרוגל את הג'לטין בפולסים של 5 שניות (נזהרים לא לשרוף אותו!) ומסננים אותו לתוך הריבה.
מערבבים את התערובת ומשטחים בתבנית מרופדת בניילון נצמד בקוטר 16 ס"מ.
מקפיאים ל-3 שעות. לאחר ההקפאה קורצים עיגולים בקוטר 3 ס"מ.
מכינים את מוס הגבינה ומקפיאים ללילה:
במיקסר מקציפים שמנת מתוקה וסוכר לקצפת יציבה מאוד.
מוסיפים גבינה לבנה ושמנת חמוצה ומקפלים לקרם אחיד. מקפלים לקרם גם את השוקולד הלבן המומס.
מורידים את התערובת מהאש. ממיסים במיקרוגל את הג'לטין בפולסים של 5 שניות (נזהרים לא לשרוף אותו!) ומסננים אותו לתוך הריבה.
מערבבים את התערובת ומשטחים בתבנית מרופדת בניילון נצמד בקוטר 16 ס"מ.
מקפיאים ל-3 שעות. לאחר ההקפאה קורצים עיגולים בקוטר 3 ס"מ.
מכינים את מוס הגבינה ומקפיאים ללילה:
במיקסר מקציפים שמנת מתוקה וסוכר לקצפת יציבה מאוד.
מוסיפים גבינה לבנה ושמנת חמוצה ומקפלים לקרם אחיד. מקפלים לקרם גם את השוקולד הלבן המומס.
מיישרים את הקרם בתבנית כיפות בקוטר 7 ס"מ. מניחים את כיפות
המוס לילה במקפיא, להתייצבות.
מכינים את התחתיות, ומקפיאים:
במעבד מזון עם להב פלדה טוחנים ביסקוויטים לתערובת פירורית. מוסיפים את החמאה המומסת ומעבדים עד לתערובת לחה ובוצית מעט.
במעבד מזון עם להב פלדה טוחנים ביסקוויטים לתערובת פירורית. מוסיפים את החמאה המומסת ומעבדים עד לתערובת לחה ובוצית מעט.
מניחים את הרינגים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה משומן קלות.
מניחים 1-2 כפות מתערובת הביסקוויטים ומשטחים עם כוס (או עם היד) לתחתית בעובי 1
ס"מ.
מקפיאים את התחתיות 10 דקות.
משחררים את כיפות המוס מהתבנית ומניחים כל כיפת מוס על תחתית ביסקוויטים. מקפיאים את הקינוחים 25 דקות.
מקפיאים את התחתיות 10 דקות.
משחררים את כיפות המוס מהתבנית ומניחים כל כיפת מוס על תחתית ביסקוויטים. מקפיאים את הקינוחים 25 דקות.
מכינים את הגנאש, מצפים את הקינוחים ומקפיאים:
בקערה קטנה במיקרוגל ממיסים שוקולד לבן ושמנת מתוקה לגנאש חלק.
מוזגים את הגנאש על הקינוחים כך שיזלוג בצורה חופשית. מקפיאים 30 דקות.
מפשירים שעה במקרר עד שכיפת המוס רכה.
שומרים במקרר מכוסה היטב עד לשלושה ימים.
מפשירים שעה במקרר עד שכיפת המוס רכה.
שומרים במקרר מכוסה היטב עד לשלושה ימים.
תגובות
הוסף רשומת תגובה