עוגת גבינה עם קראנץ' פרלינה ואגוזי לוז


קחו את המחית הכי טעימה בעולם ותשלבו אותה עם העוגה הכי טעימה בעולם, מה קיבלתם? 
עוגת גבינה עם תחתית לוז, מלית קרם מסקרפונה ודיסקית קראנץ' שמסתתרת במרכז. כמובן גם קצפת פרלינה וכמה פקאנים לקישוט. אנשים עם טעם טוב שאוהבים אגוזי לוז! אני קורא לכם לקום להכין את העוגה הזאת! 


עוגת גבינה עם קראנץ׳ פרלינה ואגוזי לוז 
לתבנית קפיצית בקוטר 22 ס״מ 
לדיסקית קראנץ׳: 
60 גרם מחית פרלינה
30 גרם שוקולד מריר
15 גרם חמאה
20 גרם פצפוצי אורז


לתחתית: 
100 גרם חמאה רכה
40 גרם אבקת סוכר
1/2 1 כפות מחית פרלינה
1 חלמון
2 כפות חלב
20 גרם שקדים טחונים
160 גרם קמח לבן מנופה
1 כפית אבקת אפייה

למלית גבינה: 
2 מיכלים שמנת מתוקה (500 מ״ל)
1 חבילת אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
60 גרם סוכר
250 גרם גבינה לבנה
1 גביע שמנת חמוצה (200 מ״ל)
165 גרם גבינת מסקרפונה, בטמפ' החדר

לקישוט: 
1/2 מיכל שמנת מתוקה (125 מ״ל)
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
1 כף מחית פרלינה
30 גרם פקאנים טבעיים

מכינים את דיסקית הקראנץ׳ ומקפיאים: 
מרפדים תבנית או רינג בקוטר 16 ס״מ בנייר אפייה משומן קלות.  
במיקרוגל מחממים מחית פרלינה, שוקולד מריר וחמאה לתערובת חלקה.  מוסיפים לתערובת פצפוצי אורז ומערבבים עד שכל הפצפוצי אורז מצופים. 
משטחים את התערובת בתבנית ומקפיאים עשר דקות. לאחר עשר דקות מוציאים מהמקפיא וחותכים למשולשים קטנים את הקראנץ׳. מחזירים למקפיא עד לשימוש. 

מכינים את הבצק לתחתית, מקררים ואופים: 
במיקסר עם וו גיטרה מקרימים חמאה רכה ואבקת סוכר. מוסיפים מחית פרלינה, חלמון וחלב ומעבדים לאיחוד. מנמיכים למהירות איטית-בינונית ומוסיפים את השקדים הטחונים, קמח ואבקת אפייה ומעבדים לגושי בצק (אם הבצק יבש, מוסיפים עוד מעט חלב ואם הוא דביק מוסיפים מעט קמח). 
מאחדים על משטח העבודה את גושי הבצק לכדור בצק ועוטפים בניילון נצמד. מניחים את הבצק במקפיא לחצי שעה, להתייצבות.  
משטחים את הבצק על תבנית קפיצית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת קלות. 
מחממים תנור ל-170 מעלות. מחזירים את התבנית עם הבצק למקפיא לעשר דקות. 
אופים את הבצק 10-15 דקות להזהבה יפה. מצננים לחלוטין. 

מכינים את המלית, מרכיבים את העוגה, מקשטים ומקררים 4 שעות במקרר לפני שאוכלים: 
במיקסר מקציפים במהירות מקסימלית שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וניל וסוכר לקצפת יציבה מאוד.  
מוסיפים את הגבינה הלבנה, השמנת החמוצה והמסקרפונה ומקציפים עוד כמה שניות, לאיחוד. 
משטחים מחצית מהקרם על התחתית האפויה, מעליה מניחים את משולשי הקראנץ׳ ומעליו משטחים את שאר המלית. 
במיקסר מקציפים שמנת מתוקה ואינסטנט פודינג וניל לקצפת יציבה מאוד. מוסיפים מחית פרלינה ומקציפים עד שהיא מתערבבת בקצפת. מעבירים לשקית זילוף עם פיית זילוף חלקה רחבה. 
מקשטים את הקרם בצורה חופשית. 
מחממים 2 כפות דבש במיקרוגל עד שהוא נוזלי מאוד. מברישים את הפקאנים בטיפה דבש כדי שיבריקו (לא חובה). מסדרים את הפקאנים על העוגה. 
מקררים מכוסה היטב במקרר 4 שעות לפני שאוכלים. שומרים במקרר עד יומיים מכוסה היטב. 


תגובות

רשומות פופולריות