פקאן!


היי פקאן, אני מקווה שלא נעלבת שבמתכון הקודם אמרתי שלוז זה האגוז האהוב עליי. התכוונתי לזה שאתה חולק איתו את המקום הראשון במצעד האגוזים האהובים של יותם. 
טוב, לפני שאתחיל לספר בדיחות למר פקאן, בואו נדבר רגע על הקינוח הזה. 
זה התחיל בתור רעיון לעשות "טארטלט חדשני" עם רעיון מקורי ולא בצק פריך כמו תמיד. 
אז מן הסתם, התחלתי לאכול מלא פקאנים שתגיע לי ההשראה. זה לא עבד. אבל אחרי כמה שבועות של חשיבה ארוכה וממושכת על פקאנים הגעתי למתכון הבא: תחתית של דקואז פקאן שמעליו קרם שאנטיי עם שברי פקאן שעטוף ברצועות של רולדת וניל ודבש. בואו תגידו לי איזה צעד יותר משמעותי בשבילכם- לקום ולהפגין בעד שלום עולמי, או להכין את הקינוח פקאן הכי טעים בעולם? אתם אפילו לא צריכים לענות. מן הסתם לקום להכין את הקינוח. 


פקאן!
5 קינוחים בקוטר 7 ס״מ בגובה 3 ס״מ 
לרולדה וניל ודבש: 
25 גרם דבש
3 ביצים, בטמפ' החדר
70 גרם סוכר לבן
120 גרם קמח לבן
10 גרם קורנפלור
30 מ״ל אספרסו (או קפה מגורען חזק)

לקרם שאנטיי: 
150 מ״ל שמנת מתוקה
20 גרם שמנת חמוצה
40 גרם סוכר לבן
1 כפית אבקת נס קפה
30 גרם אינסטנט פודינג וניל
25 גרם פקאנים טבעיים קצוצים גס

לדקואז פקאן: 
2 חלבונים, בטמפ׳ חדר
40 גרם סוכר לבן
40 גרם אבקת סוכר
70 גרם פקאנים טבעיים טחונים דק

לקישוט:
30 גרם פקאנים טבעיים שלמים
20 גרם פקאנים טבעיים קצוצים גס

מכינים את הרולדה ואופים: 
מחממים תנור ל-180 מעלות. 
מחממים את הדבש בקערה קטנה במיקרוגל עד שהוא נוזלי. במיקסר מקציפים על מהירות גבוהה ביצים וסוכר בערך עשר דקות, לקציפה בהירה ואוורירית. מנמיכים את מהירות המיקסר לבינונית ומוסיפים תוך כדי הקצפה בזרם דק את הדבש הנוזלי. מנפים את הקמח והקורנפלור לביצים המוקצפות ומקפלים בעדינות. מרפדים תבנית חד פעמית קטנה בנייר אפייה ומשמנים את הנייר. 
משטחים את התערובת על התבנית ואופים 10 דקות, חשוב להיזהר לא לייבש את העוגה ולהשאיר אותה עסיסית. מוציאים את התבנית מהתנור ומניחים עליה שתי מגבות רכות, ומשאירים במצב זה כעשרים דקות. 
מיישרים את הרולדה בקצוות לריבוע מדוייק.
חותכים את הריבוע למלבנים מדוייקים בגודל3X20  ס״מ, אם הרולדה עבה מאוד, אפשר לחצות כל מלבן לשני חלקים (בעובי) עם סכין לחם משוננת.
כאשר האספרסו חם, מברישים בעדינות (לא מציפים!) כל מלבן.

מכינים את קרם vשאנטיי, מרכיבים עם הרולדה ומקפיאים: 
עוטפים רינגים בנייר אלומיניום ואפייה לאטימה מוחלטת.  
במיקסר מקציפים שמנת מתוקה, שמנת חמוצה, סוכר, אבקת קפה ואינסטנט פודינג וניל לקצפת יציבה, מעבירים 2 מקפלים לקרם פקאנים קצוצים ומעבירים לשקית זילוף עם פיית זילוף רחבה.  
״עוטפים״ את דפנות הרינגים עם מלבני הרולדה. מזלפים בתוך הרינג קרם כמעט עד לקצה גובה הרולדה ומעבירים את הרינגים למקפיא עד שהקרם מתקשה והכל יציב וקשה.
 
מכינים את הדקואז ואופים: 
מחממים תנור ל-170 מעלות.
במיקסר מקציפים במהירות גבוהה חלבונים ומוסיפים בהדרגה סוכר, מקציפים עד לקבלת קצף יציב. 
מקפלים בעדינות למרנג אבקת סוכר ופקאנים טחונים בעזרת לקקן. מרפדים רינג בקוטר 24 ס״מ בנייר אפייה ומשטחים את התערובת.
אופים 15-20 דקות להזהבה. מצננים מעט וקורצים לעיגולים בקוטר 7 ס״מ. 

מרכיבים את הקינוחים: 
מניחים עיגולי הדקואז על תבנית מרופדת בנייר אפייה. משחררים את הרולדה והקרם מהרינגים ישירות על הדקואז. מקשטים בפקאנים שלמים וטחונים. מניחים להפשרה במקרר עוד שעתיים לפני שאוכלים. 


תגובות

רשומות פופולריות