גאלט תפוחים ואגוזים
לא, לא הגעתם למתכון של סנדוויץ גרמני עם תפוחים ונקניק. גאלט זה בסך הכל שם של טארט כפרי שלא דורש תבנית פאי ולוקח כלום עבודה. הבצק פריך לא צריך לעבור מיליון קירורים ולא צריך לעבור אפייה עיוורת - מה שחוסך מלא זמן. חוץ מזה, המלית גם הכי פשוטה בעולם.
אחרי שעבדתם שעה וחצי כולל אפייה (בערך, אל תספרו לי על הדקה!), אתם מקבלים גאלט חם, גלידה וניל וכוס תה חם (לגלידה ולתה אתם תצטרכו לדאוג, באמת שניסיתי לדאוג לזה שכל ספר שייקנה יגיע עם כף גלידה ותרמוס מלא בתה ירוק).
גאלט תפוחים ואגוזים
גאלט אחד בקוטר 20 ס"מ
לבצק פריך שקדים:
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
110 גרם קמח לבן מנופה
גאלט אחד בקוטר 20 ס"מ
לבצק פריך שקדים:
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
110 גרם קמח לבן מנופה
40 גרם אבקת סוכר
50
גרם שקדים טחונים
חלמון
טרוף עם 2-3 כפות חלב
1
כפית תמצית וניל
למלית תפוחים ואגוזים:
11 תפוחים קטנים קלופים (מכל סוג)
30 גרם חמאה
35 גרם סוכר לבן
1
שקית סוכר וניל (10 גרם)
1
כפית קינמון טחון
2 כפות מיץ לימון (30 מ"ל)
10 גרם קורנפלור
50 גרם אגוזי מלך/פקאן קצוצים גס
2 כפות מיץ לימון (30 מ"ל)
10 גרם קורנפלור
50 גרם אגוזי מלך/פקאן קצוצים גס
להגשה:
גלידת וניל
אבקת
סוכר
מכינים את הבצק ומקררים:
במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים חמאה, אבקת סוכר וקמח לתערובת פירורית. מוסיפים חלמון טרוף עם חלב ותמצית וניל ומעבדים רק עד לקבלת גושי בצק (אם הבצק יבש, מוסיפים מעט חלב ואם הוא דביק מוסיפים מעט קמח). מאחדים בידיים ועוטפים בניילון נצמד.
מניחים את הבצק במקרר שעתיים,
להתייצבות.
מכינים את התפוחים, מרכיבים את הגאלט ואופים:
חותכים את התפוחים לשמיניות (אם התפוחים גדולים אז חותכים ליותר חלקים). ממיסים חמאה במחבת רחבה. מוסיפים לחמאה המומסת את התפוחים, שני סוגי סוכר, קינמון, מיץ לימון, ומערבבים. מבשלים על אש קטנה בינונית חמש דקות, עד שהתפוחים מתרככים.
מורידים מהאש ומסננים את הרוטב מהתפוחים. מוסיפים קורנפלור לרוטב וטורפים לתערובת חלקה ללא גושים. שומרים את הרוטב בצד.
מחממים תנור ל-175 מעלות.
על נייר אפייה מקומח היטב מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר 24 ס"מ.
מסדרים מניפה מהתפוחים בקוטר 20 ס"מ. מקפלים את שולי הבצק על התפוחים בעדינות ומפזרים מעל התפוחים את האגוזי פקאן הקצוצים.
מעבירים את הגאלט למקפיא לעשר דקות. אופים את הגאלט 20-25 דקות, עד שהבצק זהוב והתפוחים רכים. מצננים מעט לפני שאוכלים. מגישים עם גלידת וניל ועליו מעט רוטב ששמרנו קודם, ומקשטים במעט אבקת סוכר. שומרים מכוסה בטמפ' החדר. אם אוכלים את הגאלט יום או יומיים אחרי מומלץ לחמם מעט באובן טוסט.
מכינים את התפוחים, מרכיבים את הגאלט ואופים:
חותכים את התפוחים לשמיניות (אם התפוחים גדולים אז חותכים ליותר חלקים). ממיסים חמאה במחבת רחבה. מוסיפים לחמאה המומסת את התפוחים, שני סוגי סוכר, קינמון, מיץ לימון, ומערבבים. מבשלים על אש קטנה בינונית חמש דקות, עד שהתפוחים מתרככים.
מורידים מהאש ומסננים את הרוטב מהתפוחים. מוסיפים קורנפלור לרוטב וטורפים לתערובת חלקה ללא גושים. שומרים את הרוטב בצד.
מחממים תנור ל-175 מעלות.
על נייר אפייה מקומח היטב מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר 24 ס"מ.
מסדרים מניפה מהתפוחים בקוטר 20 ס"מ. מקפלים את שולי הבצק על התפוחים בעדינות ומפזרים מעל התפוחים את האגוזי פקאן הקצוצים.
מעבירים את הגאלט למקפיא לעשר דקות. אופים את הגאלט 20-25 דקות, עד שהבצק זהוב והתפוחים רכים. מצננים מעט לפני שאוכלים. מגישים עם גלידת וניל ועליו מעט רוטב ששמרנו קודם, ומקשטים במעט אבקת סוכר. שומרים מכוסה בטמפ' החדר. אם אוכלים את הגאלט יום או יומיים אחרי מומלץ לחמם מעט באובן טוסט.
תגובות
הוסף רשומת תגובה