עוגת גבינה ופירות יער קצת שונה




"יותם, בוא נכתוב מתכון לעוגת גבינה שנראית כמו בלוק סגלגל" "טוב!" - כן, זאת המחשבה שעברה לי בראש כשכתבתי את המתכון, אם אתם ממש חייבים לדעת! 
העוגה הזאת היא סוג של קסם - היא לא מתוקה מדי, טעימה ברמות, לא מסובכת בכלל ויפה בדרך שלה. 
העוגה לוקחת כלום זמן וכלום עבודה אבל יש כלל אחד חשוב, חשוב מאוד! את העוגה הזאת שומרים במקפיא. אם רוצים לחתוך/לצלם/משהו בסגנון הזה - יש לכם בדיוק חמש דקות לכל פעולה כזאת. כשרוצים לאכול את העוגה - מוציאים מהמקפיא, חותכים חתיכה, מחזירים את הרינג, מחזירים למקפיא, מפשירים 7-5 דקות, ובום! אתם שמנים! אני מאוהב במראה הנקי של העוגה בלי שום קישוט, אבל אם אתם רוצים אפשר לקשט בפירות יער טריים או בתותים או בכל דבר אחר שעולה לכם לראש. 


עוגת גבינה ופירות יער קצת שונה
רינג ריבועי בגודל 20
X20
לתחתית:
200 גרם פתיבר
100 גרם חמאה מומסת

למלית גבינה ופירות יער:
2 מיכלים שמנת מתוקה (500 מ״ל)
225 גרם גבינת מסקרפונה, בטמפ׳ החדר
100 גרם אינסטנט פודינג וניל
60 גרם אבקת סוכר
190 גרם מחית פטל מופשרת

מכינים את התחתית:
במעבד מזון טוחנים פתיבר עד לתערובת פירורית.
מוסיפים את החמאה המומסת ומעבדים עד לקבלת מרקם של חול רטוב. משטחים את התערובת ברינג לתחתית אחידה, ושומרים במקפיא בזמן שמכינים את המלית.

מכינים את המלית:
במיקסר מקציפים את כל החומרים חוץ מהמחית פטל לקרם יציב מאוד. מוסיפים את המחית פטל ומקציפים עד לקבלת קרם ורדרד אדום.
משטחים את התערובת על התחתית.
מניחים במקפיא שעה לפני שחותכים. לאחר שחותכים (בהנחה שלא אוכלים את כל העוגה) מניחים בחזרה את הרינג בדפנות העוגה ומחזירים למקפיא.
כשרוצים לחתוך חתיכה, מוציאים מהמקפיא, חותכים חתיכה ומפשירים 5-7 דקות.
שומרים במקפיא מכוסה היטב עד לשלושה ימים.



תגובות

רשומות פופולריות