בחושה פטל ושוקולד


מי אתם אנשים שלא אוהבים פטל? או פירות יער? או עוד פעם, פטל! איך אפשר לעמוד מול האוצר הזה ולא לאכול אותו. בשנייה שאני רואה פטל רצים לי כבר עשרה רעיונות שונים למתכונים איתו. הפעם החלטתי ללכת לכיוון הפשוט שהרוב אוהבים עם עוגה בחושה של פטל ושוקולד, שמכינים ממש במהירות בלי יותר מדי סיבוכים. אי לכך ובהתאם לזאת, לכו תכינו אותה! היא הולכת להיות החברה הכי וטובה שאי פעם תזמינו לקפה, בהתחייבות. 
  
בחושה פטל ושוקולד
לתבנית קוגלהוף בקוטר 22
לפטל המצופה:                            
70 גרם שוקולד מריר          
170 גרם פטל קפוא
60 מ"ל מים רותחים

לעוגה:
280 גרם קמח לבן מנופה
5 גרם אבקת אפייה
קורט מלח
120 גרם חמאה רכה
200 גרם סוכר לבן
3 ביצים
1 כפית תמצית וניל
200 מ"ל שמנת חמוצה

מכינים את תערובת הפטל:
במיקרוגל, ממיסים שוקולד מריר עד שהשוקולד נמס והתערובת חלקה.
במעבד מזון עם להב פלדה, טוחנים פטל קפוא ומים רותחים עד לקבלת מחית חלקה ללא גושים.
מעבירים את המחית לקערה נקייה ומחממים אותה. משלבים בין השוקולד המומס לבין המחית החמה ומערבבים לתערובת אחידה.

מכינים את העוגה ואופים:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מערבבים בקערה קמח, אבקת אפייה ומלח.  
במיקסר עם וו גיטרה במהירות בינונית מקרימים חמאה וסוכר לתערובת אחידה. מוסיפים ביצים (מוסיפים אחת אחת תוך כדי הקצפה, ולא מוסיפים את ההבאה עד שהקודמת נבלעה בתערובת). מוסיפים תמצית וניל ומקציפים. מוסיפים את תערובת הקמח בשלוש פעמים, בסירוגין עם השמנת החמוצה בפעמיים, ומעבדים עד שהם נטמעים בתערובת.
מוסיפים לקערת המיקסר את תערובת הפטל והשוקולד ומפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה במשך 7 שניות בלבד (לקבלת דוגמת שיש). משטחים בתבנית קוגלהוף משומנת היטב, ואופים כ-40 דקות, עד ששיפוד יוצא עם פירורים לחים.
מצננים מעט ומגישים.



תגובות

רשומות פופולריות