בחושה חמאת בוטנים ודבש




מאז ומעולם חמאת בוטנים ודבש היו בין השילובים שאני הכי אוהב בסנדוויץ', אז החלטתי לעשות 
ממנו עוגה! אני החלטתי לקחת את העוגה הבחושה צעד אחד קדימה ולהוסיף בצק פריך בתחתית. תכל'ס, אתם יכולים לוותר עליו, אבל לדעתי הוא מוסיף מרקם ונורא תורם לתוצאה הסופית. 
שימו לב לא להשתמש בסתם חמאת בוטנים אלא בחמאת בוטנים טבעית בלי סוכר (ניסיתי להיות בריא, לא יצא). טיפ קטן - העוגה שמתקבלת ממש גבוהה (כמו כיכר לחם ענקי של אמריקאים שמנים שאוהבים חמאת בוטנים) -. אם רוצים עוגה בגובה סביר של ישראלי נורמלי, אפשר לחלק את הבלילה בין שתי תבניות אינגליש קייק קטנות (הבצק יספיק לשתי התבניות). 


עוגה בחושה משודרגת חמאת בוטנים ודבש
לתבנית אינגליש קייק אחת באורך 30 ס"מ
לתחתית דבש:
50 גרם חמאה רכה מאוד
20 גרם אבקת סוכר
15 גרם חלמון
10 גרם דבש
75 גרם קמח לבן מנופה

למלית חמאת בוטנים:
200 מ״ל שמנת מתוקה
40 גרם דבש  
80 גרם חמאה רכה מאוד
150 גרם סוכר לבן
200 גרם חמאת בוטנים טבעית ללא סוכר
3 ביצים
140 גרם קמח לבן מנופה
5 גרם אבקת אפייה

לקישוט:
2 כפיות דבש

מכינים את הבצק לתחתית ואופים אפייה ראשונה:
במיקסר עם וו גיטרה מקציפים חמאה ואבקת סוכר לתערובת אחידה.  
מוסיפים חלמון ודבש וממשיכים להקציף לאיחוד.
מוסיפים את הקמח המנופה וממשיכים לעבד, רק עד לאיחוד (אם הבצק יבש מוסיפים מעט חלב, ואם הוא דביק מוסיפים מעט קמח).
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים חצי שעה במקפיא.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מרפדים את התבנית בנייר אפייה, משמנים ומהדקים את הבצק בשכבה אחידה על הנייר אפייה.  
מחוררים במזלג את התחתית ומכניסים למקפיא לחמש דקות.  
אופים את הבצק 5 דקות בלבד ומוציאים, לצינון.

מכינים את המלית ואופים אפייה שנייה:
מורידים את התנור ל-170 מעלות.
בסיר קטן מחממים שמנת מתוקה ודבש לרתיחה מלאה ומערבבים כל הזמן.
טורפים את הביצים עם החמאת בוטנים לתערובת אחידה, מוסיפים את השמנת מתוקה עם הדבש וטורפים לאיחוד.  
במיקסר עם וו גיטרה מקציפים חמאה וסוכר לתערובת אחידה.  
מערבבים את הקמח עם האבקת אפייה.  
מפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה ומוסיפים בסירוגין את הקמח בשלושה שלבים ואת תערובת הנוזלים בשני שלבים.
כשמסיימים להוסיף את כל החומרים ממשיכים להקציף עוד 10 שניות בלבד.
משטחים את התערובת מעל התחתית החצי אפויה, ומחזירים לאפייה ל-40 דקות בערך, עד ששיפוד הננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים.
מזלפים את הדבש בעזרת כפית על העוגה.
 


שדרוג: עוגת בננות חמאת בוטנים ודבש ללא ביצים – מחליפים את החלמון בבצק פריך בחמש כפות חלב ובמלית מחליפים את הביצים בשתי בננות מעוכות במזלג. 

תגובות

רשומות פופולריות