עוגיות שוקולד צ'יפס וחמאת בוטנים
כל מי שמכיר אותי יודע כמה חמאת בוטנים (בכל צורה שהיא) קרובה לליבי. עם כפית, בשוקולדים, ממרחים, עוגות, מוסים, קרמים, עוגיות וכל צורה שהיא - אני אוהב. עקב אהבתי המופרזת לממרח הקסום החלטתי לכתוב מתכון משלי לעוגיות המוכרות של השוקולד צ'יפס וחמאת הבוטנים. הצבתי לי מטרה שהעוגיות שלי יהיו קראנצ'יות וכיפיות בפה בכל שלב שלהם (לפני האפייה, אחרי האפייה, אחרי צינון, וכו'). בקיצור, העוגיות לוקחות 20 דקות עבודה, לכו להכין אותן!
עוגיות שוקולד צ׳יפס חמאת בוטנים
55-60 עוגיות קטנות בקוטר 2.5 ס"מ
לעוגיות:
90 גרם חמאה רכה
100 גרם סוכר לבן
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
210 גרם קמח לבן, מנופה
1/2 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
55 גרם שבבי חמאת בוטנים
55 גרם שוקולד צ'יפס מריר
55-60 עוגיות קטנות בקוטר 2.5 ס"מ
לעוגיות:
90 גרם חמאה רכה
100 גרם סוכר לבן
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
210 גרם קמח לבן, מנופה
1/2 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
55 גרם שבבי חמאת בוטנים
55 גרם שוקולד צ'יפס מריר
מכינים את הבצק ואופים:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
במיקסר עם וו גיטרה מקרימים את החמאה עם הסוכר במשך חצי דקה עד שהחמאה נמרחת על דפנות הקערה.
מנקים את דפנות הקערה ומוסיפים ביצה ותמצית וניל.
בקערה נפרדת מערבבים קמח, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה. מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת ומעבדים עד כמעט לקבלת בצק. כמעט לפני הסוף מוסיפים את שני סוגי השבבים, ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד.
מכינים כדורים קטנים (בקוטר 1 ס"מ) ואופים עד שתחתית העוגיות זהובה ומלמעלה הן עדיין בהירות (10-14 דקות). כשהעוגיות עדיין חמות הן במרקם מדהים, ולאחר שהן מתקררות המעטפת שלהן מתקשה מעט והופכת אותן לצ׳אנקיות ומדהימות (המון מדהים) (זאת חמאת בוטנים, מה לא יהיה מדהים).
מחממים תנור ל-180 מעלות.
במיקסר עם וו גיטרה מקרימים את החמאה עם הסוכר במשך חצי דקה עד שהחמאה נמרחת על דפנות הקערה.
מנקים את דפנות הקערה ומוסיפים ביצה ותמצית וניל.
בקערה נפרדת מערבבים קמח, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה. מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת ומעבדים עד כמעט לקבלת בצק. כמעט לפני הסוף מוסיפים את שני סוגי השבבים, ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד.
מכינים כדורים קטנים (בקוטר 1 ס"מ) ואופים עד שתחתית העוגיות זהובה ומלמעלה הן עדיין בהירות (10-14 דקות). כשהעוגיות עדיין חמות הן במרקם מדהים, ולאחר שהן מתקררות המעטפת שלהן מתקשה מעט והופכת אותן לצ׳אנקיות ומדהימות (המון מדהים) (זאת חמאת בוטנים, מה לא יהיה מדהים).
תגובות
הוסף רשומת תגובה