קאפקייקס אגוזי לוז וקצפת קרמל
הקאפקייקס הבאים לוקחים טיפה יותר זמן והשקעה מקאפקייקס רגילים, אבל כמה הם שווים את זה! הקאפקייקס לא מתוקים כמעט בכלל ומשתלבים בצורה מושלמת עם הקצפת קרמל המתוקה. אז אל תיבהלו שהקצפת נורא מתוקה - זה בסדר - היא מאזנת את הקאפקייקס בצורה מדהימה.
קאפייקס אגוזי לוז עם קצפת קרמל
לקצפת קרמל:
90 גרם סוכר לבן
4 כפיות מים (20 מ״ל)
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ״ל)
לקאפקייקס אגוזי לוז:
100 גרם חמאה רכה מאוד
70 גרם סוכר לבן
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
3 כפות ממרח פרלינה
1/4 כפית מלח
130 גרם קמח לבן מנופה
1/2 שקית אבקת אפייה (5 גרם)
60 גרם אגוזי לוז טחונים דק
100 מ״ל יוגורט 3% שומן
100 מ״ל שמנת חמוצה
לקישוט:
12 אגוזי לוז שלמים טבעיים קלופים
מתחילים להכין את הקצפת קרמל ומקררים לילה במקרר:
בסיר קטן ממיסים סוכר ומים לקרמל בהיר, בינתיים מחממים שמנת מתוקה
לסף רתיחה. כאשר הקרמל הגיע לצבע המבוקש מוזגים בזרם דק ובזהירות את השמנת
ומערבבים. מבשלים עוד שתיים שלוש דקות ומסירים מהאש. מעבירים לקערה נקייה ומצננים
לילה במקרר.
מכינים את הקאפקייקס:
מחממים תנור ל-170 מעלות.
במיקסר עם וו גיטרה על מהירות בינונית-גבוהה מקרימים חמאה עם סוכר.
מוסיפים את הביצים, אחת אחת, עד שהם נטמעות בתערובת. מוסיפים את התמצית וניל וממרח
הפרלינה ומעבדים עד שנטמעים בתערובת. בקערה נפרדת מערבבים מלח, קמח, אבקת אפייה
ואגוזים טחונים לתערובת אחידה. בקערה
נפרדת מערבבים יוגורט ושמנת חמוצה לתערובת אחידה. מוסיפים את החומרים היבשים
בסירוגין עם תערובת השמנת, בשלוש פעמים את הקמח ובפעמיים את תערובת השמנת, מנקים
את דפנות הקערה עם לקקן בין הוספה להוספה.
בעזרת כף גלידה קפיצית, ממלאים תבניות שקעים משומנות עד ל-3/4
מגובה הדפנות.
אופים 20 דקות, ומשנים את מיקום התבניות בתנור במחצית האפייה.
מצננים לחלוטין.
מסיימים להכין את הקצפת, מזלפים ומקשטים:
במיקסר עם וו הקצפה מקציפים במהירות גבוהה את התערובת עד לקבלת
קצפת יציבה.
מעבירים לשקית זילוף עם צנטר משונן רחב ומזלפים בצורה חופשית על הקאפקייקס.
מניחים על כל קאפייק אגוז לוז.
תגובות
הוסף רשומת תגובה