טארטלט פסיפלורה ותמרים טבעוני וכשר לפסח!
אני יודע, לעולם לא העליתי מתכון טבעוני לבלוג, אבל לעולם אל תגידו לעולם!
בזכות שירה המדהימה (ששנינו נהנינו ביום שישי האחרון כמו שני ילדים בני 5 בגן שעשועים), הכנו את הקינוח המגניב (והטבעוני! והכשר לפסח! הא!) הזה!
חוץ מזה שכדי שניפגש היו צריכים לקרות המון נסים, החיבור העוקצני של שנינו התחיל כבר משיחת הטלפון הראשונה שלנו - 35 דקות של בריינסטורמינג מטורף (!)
אז ביום שישי האחרון, סוף סוף שירה ואני נפגשנו, הפשלנו שרוולים וניצלנו כל דקה יחד כדי לאפות לכם את הקינוחים לפסח שעומד ממש מעבר לפינה (כאילו לא עברה רק שנייה מראש השנה).
אז ממש בזמן הקרוב יעלה המתכון לעוגה השנייה שאני ושירה הכנו (אמנם לא טבעונית, אבל מעלפת ומושלמת, כאילו... אכלתי חצי.)
טארטלט תמרים ואגוזים
עם קרם מנגו פסיפלורה טבעוני
6 טארטלטים אישיים בקוטר 8 ס"מ
לקלתית תמרים ואגוזים:
8 תמרים מושרים במים
150 גרם מיקס אגוזים
1 כף שמן קוקוס
6 טארטלטים אישיים בקוטר 8 ס"מ
לקלתית תמרים ואגוזים:
8 תמרים מושרים במים
150 גרם מיקס אגוזים
1 כף שמן קוקוס
למילוי:
150 גרם קשיו מושרה במים
100 גרם קרם קוקוס
50 גרם מייפל טהור
1 כפית תמצית וניל
4\1 כפית מלח טחון
50 גרם מחית מנגו
150 מ"ל מיץ פסיפלורה (טרי, מסונן מגרעינים)
150 גרם קשיו מושרה במים
100 גרם קרם קוקוס
50 גרם מייפל טהור
1 כפית תמצית וניל
4\1 כפית מלח טחון
50 גרם מחית מנגו
150 מ"ל מיץ פסיפלורה (טרי, מסונן מגרעינים)
לקישוט:
פירות חתוכים
פירות חתוכים
מכינים את הקלתית
ומקפיאים:
במעבד מזון טוחנים את כל מרכיבי הקלתית עד לקבלת תערובת אחידה.
ברינגים אישיים (או ברינג גדול בקוטר 22 ס"מ) מהדקים את התערובת בתחתית ובשוליים (לגובה 2 ס"מ) לקבלת קלתיות. מקפיאים 20-30 דקות.
במעבד מזון טוחנים את כל מרכיבי הקלתית עד לקבלת תערובת אחידה.
ברינגים אישיים (או ברינג גדול בקוטר 22 ס"מ) מהדקים את התערובת בתחתית ובשוליים (לגובה 2 ס"מ) לקבלת קלתיות. מקפיאים 20-30 דקות.
מכינים את הקרם,
מרכיבים את הטארטלטים ומקשטים:
במעבד מזון טוחנים קשיו, קרם קוקוס, מייפל, וניל ומלח למחית חלקה. מוסיפים מחית מנגו ומיץ פסיפלורה ומעבדים עוד כמה שניות, לאיחוד.
משחררים בעדינות ובסבלנות את הקלתיות מהרינגים וממלאים אותן בקרם.
מקררים את הטארטלטים שעתיים לפני הקישוט וההגשה.
לאחר שהתקררו, מקשטים אותם בקוביות פרי ומגישים.
במעבד מזון טוחנים קשיו, קרם קוקוס, מייפל, וניל ומלח למחית חלקה. מוסיפים מחית מנגו ומיץ פסיפלורה ומעבדים עוד כמה שניות, לאיחוד.
משחררים בעדינות ובסבלנות את הקלתיות מהרינגים וממלאים אותן בקרם.
מקררים את הטארטלטים שעתיים לפני הקישוט וההגשה.
לאחר שהתקררו, מקשטים אותם בקוביות פרי ומגישים.
טוב, הייתי חייב להעלות טיזר למתכון הבא!
תגובות
הוסף רשומת תגובה