חיתוכיות פקאן וריבת חלב


טוב.
תתכוננו לקינוחים הכי טעימים שתאכלו בזמן הקרוב.
הם משהו בין חיתוכיות לחטיפי בר. קרמליים ומתוקים ביחס המושלם לגודל שלהם.
הם לא מסובכים, אבל הם הולכים לגרום לכם להתמכר אליהם קשות.
שכבת סבלה ברטון פקאנים פריכה ואוורירית, קרם פקאנים קלויים אפוי מושלם ושכבת ריבת חלב, שוקולד לבן ופקאנים קצוצים.


חיתוכיות פקאן וריבת חלב
רינג ריבועי בגודל 18X18
לסבלה ברטון פקאן:

100 גרם חמאה רכה
50 גרם סוכר חום
2 חלמונים
100 גרם קמח לבן, מנופה
80 גרם פקאנים טבעיים, טחונים
6 גרם אבקת אפייה

לקרם פקאן וריבת חלב אפוי:
80 גרם פקאנים קלויים, טחונים גס
50 גרם חמאה רכה
35 גרם סוכר חום
30 גרם ריבת חלב, מחוממת
1 ביצה
1 כף חלב
קורט מלח

15 גרם קמח לבן, מנופה

לשכבת ריבת חלב ופקאנים:
80 גרם שוקולד לבן
210 גרם ריבת חלב
40 גרם פקאנים קצוצים גס

מכינים את הסבלה ומקררים עד לשימוש:
במיקסר עם וו גיטרה מקרימים חמאה וסוכר חום. מוסיפים חלמונים ומעבדים עד לאיחוד. מוסיפים קמח, פקאנים טחונים ואבקת אפייה ומעבדים עד לקבלת גושי בצק אחידים. מאחדים את גושי הבצק לכדור בצק בעזרת הידיים ועוטפים בניילון נצמד. מניחים במקרר עד השימוש.

קולים את הפקאנים לקרם:
מחממים תנור ל-145 מעלות.
מפזרים את הפקאנים הטחונים גס על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 10 דקות. מצננים.
מעלים את טמפ' התנור ל-170 מעלות.

אופים את הסבלה, מכינים את קרם הפקאנים ואופים אפייה שנייה:
ברינג בגודל 18X18 על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה מהדקים את סבלה הברטון לתחתית הרינג. דוקרים את התחתית במזלג ומכניסים לתנור ל10 דקות.
בינתיים, מקרימים במיקסר עם וו גיטרה חמאה, סוכר חום וריבת חלב. מוסיפים את הביצה והחלב ומעבדים עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את הפקאנים הטחונים שקלינו, את המלח ואת הקמח ומעבדים רק עד לאחידות.
לאחר שהוצאנו את תחתית הסבלה מהתנור, מגבירים את חום התנור ל-180 מעלות.
משטחים את קרם הפקאנים על התחתית ומחזירים לאפייה של 15-20 דקות, עד שקרם הפקאנים קפיצי למגע וקיסם הנכנס במרכז יוצא עם פירורים לחים (מומלץ להכין את שכבת ריבת החלב בזמן האפייה).
מצננים לחלוטין.

מכינים את שכבת ריבת החלב:
במיקרוגל ממיסים שוקולד לבן וריבת חלב בפולסים של 30 שניות עד לקבלת תערובת חלקה ומבריקה. מוסיפים את הפקאנים הקצוצים ומערבבים.
מצננים בטמפ' החדר עד לשימוש.
לאחר שהתערובת התקררה, משטחים אותה על השכבות האפויות ומקפיאים 30 דקות.
חותכים את העוגה לריבועים ומגישים. שומרים את החטיפים בקופסא אטומה במקרר עד לארבעה ימים.



תגובות

פוסטים פופולריים