ים - קינוח תות, רום וליים.
אז מי שקצת עוקב אחרי המתכונים שלי יודע שיש לי אהבה לפיתוח מתכונים שמבוססים על האנשים שאני הכי אוהב.
אז המתכון הזה, עם כמה שקשה לנחש, מוקדש ומבוסס על ים - אחת החברות הכי טובות שלי.
הכל התחיל כשסיפרתי לה על "הקפטן" - אחד הביסים האהובים עליי מביס. ים - שאני והיא יכולים לדבר על אוכל למשך שעות - התלהבה מהביס (מן הסתם!).
אז המתכון הזה, עם כמה שקשה לנחש, מוקדש ומבוסס על ים - אחת החברות הכי טובות שלי.
הכל התחיל כשסיפרתי לה על "הקפטן" - אחד הביסים האהובים עליי מביס. ים - שאני והיא יכולים לדבר על אוכל למשך שעות - התלהבה מהביס (מן הסתם!).
מפה לשם - קבלו את ים - תחתית בלונדיז רום, מוס תות-קפטן מורגן וגנאש ליים ושוקולד לבן.
ים
25 קינוחים ריבועיים אישיים בגודל 3.5X3.5 ס"מ
לקוביות מוס תות-קפטן מורגן:
3 גרם אבקת ג'לטין
15 מ״ל מים קרים
1 חלמון
35 גרם סוכר לבן
60 גרם שוקולד לבן
20 מ"ל קפטן מורגן
300 גרם מחית תותים
120 מ״ל שמנת מתוקה
30 מ"ל קפטן מורגן
לקוביות מוס תות-קפטן מורגן:
3 גרם אבקת ג'לטין
15 מ״ל מים קרים
1 חלמון
35 גרם סוכר לבן
60 גרם שוקולד לבן
20 מ"ל קפטן מורגן
300 גרם מחית תותים
120 מ״ל שמנת מתוקה
30 מ"ל קפטן מורגן
לתחתית:
70 גרם שוקולד לבן
40 גרם חמאה
25 גרם סוכר לבן
1 ביצה
85 גרם קמח לבן, מנופה
4 גרם אבקת אפייה
60 מ"ל קפטן מורגן
40 גרם שוקולד לבן, קצוץ גס
70 גרם שוקולד לבן
40 גרם חמאה
25 גרם סוכר לבן
1 ביצה
85 גרם קמח לבן, מנופה
4 גרם אבקת אפייה
60 מ"ל קפטן מורגן
40 גרם שוקולד לבן, קצוץ גס
לגנאש שוקולד לבן וליים:
40 גרם שוקולד לבן
15 מ"ל שמנת מתוקה
20 מ"ל מיץ ליים טרי
40 גרם שוקולד לבן
15 מ"ל שמנת מתוקה
20 מ"ל מיץ ליים טרי
לגלייז
תות:
3 גרם אבקת ג'לטין
3 גרם אבקת ג'לטין
15 מ"ל מים קרים
45 מ"ל מים
100 גרם תותים טריים, ללא הגבעול
3\1 כף מיץ לימון טרי
20 גרם סוכר לבן
מכינים את המוס
ומקפיאים לילה:
מפזרים את הג'לטין על המים הקרים ומשהים בטמפ' החדר ל-10 דקות.
בסיר קטן מחממים חלמון, סוכר, שוקולד לבן, קפטן מורגן ומחית תותים עד שהתערובת מגיעה ל-80 מעלות (טורפים כל הזמן). מורידים את התערובת מהאש. ממיסים במיקרוגל את הג'לטין בפולסים של 5 שניות (נזהרים לשרוף אותו) ומסננים אותו לתערובת. מעבירים את התערובת לקערה נקייה ומצננים ל-40 מעלות.
במיקסר מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה ורכה ומקפלים אליה את התערובת שהכנו. משטחים את המוס בתבנית קוביות בגודל 3.5X3.5 ס"מ ומקפיאים לילה.
מפזרים את הג'לטין על המים הקרים ומשהים בטמפ' החדר ל-10 דקות.
בסיר קטן מחממים חלמון, סוכר, שוקולד לבן, קפטן מורגן ומחית תותים עד שהתערובת מגיעה ל-80 מעלות (טורפים כל הזמן). מורידים את התערובת מהאש. ממיסים במיקרוגל את הג'לטין בפולסים של 5 שניות (נזהרים לשרוף אותו) ומסננים אותו לתערובת. מעבירים את התערובת לקערה נקייה ומצננים ל-40 מעלות.
במיקסר מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה ורכה ומקפלים אליה את התערובת שהכנו. משטחים את המוס בתבנית קוביות בגודל 3.5X3.5 ס"מ ומקפיאים לילה.
מכינים את התחתיות:
מחממים תנור ל-170 מעלות.
במיקרוגל ממיסים שוקולד וחמאה לתערובת חלקה. מוסיפים סוכר וטורפים לאיחוד. מוסיפים גם ביצה וטורפים. מוסיפים קמח, אבקת אפייה וקפטן מורגן וטורפים לתערובת אחידה.
משטחים את התערובת ברינג ריבועי בגודל 20X20 על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
אופים 8-10 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים. מצננים לחלוטין. בעזרת סרגל, חותכים תחתיות ריבועיות בגודל 3.5X3.5 ס"מ.
מחממים תנור ל-170 מעלות.
במיקרוגל ממיסים שוקולד וחמאה לתערובת חלקה. מוסיפים סוכר וטורפים לאיחוד. מוסיפים גם ביצה וטורפים. מוסיפים קמח, אבקת אפייה וקפטן מורגן וטורפים לתערובת אחידה.
משטחים את התערובת ברינג ריבועי בגודל 20X20 על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
אופים 8-10 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים. מצננים לחלוטין. בעזרת סרגל, חותכים תחתיות ריבועיות בגודל 3.5X3.5 ס"מ.
מכינים את הגנאש:
מיקרוגל מחממים את השוקולד והשמנת עד להמסה ומערבבים עד לקבלת גנאש חלק ומבריק. מוסיפים את מיץ הליים ומערבבים. משהים בטמפ' החדר שעה.
מיקרוגל מחממים את השוקולד והשמנת עד להמסה ומערבבים עד לקבלת גנאש חלק ומבריק. מוסיפים את מיץ הליים ומערבבים. משהים בטמפ' החדר שעה.
מכינים את
הגלאסז' ומזגגים את הקינוחים:
מפזרים את הג׳לטין על המים הקרים (15 מ״ל) ומשהים לעשר דקות.
מפזרים את הג׳לטין על המים הקרים (15 מ״ל) ומשהים לעשר דקות.
בסיר קטן מחממים 45 מ״ל מים, תותים, מיץ לימון, וסוכר.
כשכל התערובת רותחת וכל החומרים נמסו והתאחדו מסננים את התערובת
לקערה (חשוב שלא יהיו גרגרים והתערובת תהיה חלקה לחלוטין).
ממיסים את הג׳לטין המושרה במיקרוגל בפולסים של חמש שניות (נזהרים
לא לשרוף אותו) ומוסיפים אותו לתערובת. מערבבים.
מצננים את התערובת בטמפ׳ החדר ומעבירים אותה לכלי קטן ועמוק יחסית.
נועצים קיסם בכל קוביית מוס וטובלים אותה בגלאסז'. מנערים מגלאסז' עודף ומניחים את הקוביות על מגש. לאחר הזיגוג, מקפיאים את קוביות המוס עוד 10 דקות ולאחר מכן מניחים כל קובייה על תחתית. מניחים במקפיא עד לשימוש.
נועצים קיסם בכל קוביית מוס וטובלים אותה בגלאסז'. מנערים מגלאסז' עודף ומניחים את הקוביות על מגש. לאחר הזיגוג, מקפיאים את קוביות המוס עוד 10 דקות ולאחר מכן מניחים כל קובייה על תחתית. מניחים במקפיא עד לשימוש.
מרכיבים את הקינוחים ומגישים:
בשקעי הקוביות מזלפים בעזרת שתי כפיות קטנות את הגנאש. מפשירים את הקינוחים חצי שעה במקרר לפני ההגשה.
שומרים את הקינוחים בקופסא אטומה במקרר עד לשלושה ימים.
בשקעי הקוביות מזלפים בעזרת שתי כפיות קטנות את הגנאש. מפשירים את הקינוחים חצי שעה במקרר לפני ההגשה.
שומרים את הקינוחים בקופסא אטומה במקרר עד לשלושה ימים.
תגובות
הוסף רשומת תגובה