קצוות - קינוח בר נענע, מייפל, שומשום וקוקוס קלוי
אז למה קצוות? כי הקינוח הזה מרגיש לי חיבור של שורשים וטעמים מכל מיני קצוות בתבל. השומשום המזרחי, המייפל הקנדי, הקוקוס הפיליפיני.
למה עוד? בעיקר כי אהבתי את השם הזה ממש.
קדאיף אגוזים, מוס שוקולד לבן-נענע וטוויל מייפל-שומשום-קוקוס קלוי.
הקיץ הגיע. עכשיו. וזאת יריית הפתיחה שלו.
למה עוד? בעיקר כי אהבתי את השם הזה ממש.
קדאיף אגוזים, מוס שוקולד לבן-נענע וטוויל מייפל-שומשום-קוקוס קלוי.
הקיץ הגיע. עכשיו. וזאת יריית הפתיחה שלו.
קצוות
10 קינוחי בר בגודל 9X4 ס"מ
לקוביות מוס שוקולד לבן-נענע:
2 גרם אבקת ג'לטין
10 מ"ל מים קרים
5 גרם עלי נענע טריים ושטופים, ללא הגבעול
85 מ"ל שמנת מתוקה (1)
20 גרם שוקולד לבן
150 מ"ל שמנת מתוקה (2)
50 גרם גבינת מסקרפונה, בטמפ' החדר
20 גרם אבקת סוכר
לתחתית
הקדאיף-אגוזים:
110 גרם שערות קדאיף
מופשרות, קצוצות
45 גרם מיקס אגוזים, קצוץ דק
50 גרם חמאה, מומסת
20 גרם אבקת סוכר
לטוויל קוקוס קלוי,
שומשום ומייפל:
80 מ"ל מייפל
טהור
20 גרם חמאה
40 מ"ל שמנת מתוקה
40 גרם שומשום
30 גרם קוקוס טחון, קלוי
לקישוט:
20 גרם קוקוס קלוי
20 גרם פיסטוק קצוץ
מכינים את קוביות
המוס ומקפיאים לילה:
מפזרים את הג'לטין על המים הקרים ומשהים 10
דקות בטמפ' החדר.
בסיר קטן על אש נמוכה-בינונית מביאים לרתיחה נענע, שמנת מתוקה (1) ושוקולד לבן.
מבשלים את השמנת 5-7 דקות (תוך כדי ערבוב).
ממיסים את הג'לטין במיקרוגל בפולסים של 5 שניות (נזהרים לשרוף אותו!).
מערבבים לתוך הג'לטין 2-3 כפות מהשמנת החמה ומערבבים היטב. מוזגים את תערובת
הג'לטין לשאר השמנת החמה ומערבבים. מצננים לחלוטין.
מקציפים שמנת מתוקה (2), מסקרפונה ואבקת סוכר לקצפת יציבה. מקפלים אליה את תערובת
השוקולד עד לאיחוד.
משטחים את המוס בתבנית קוביות סיליקון בגודל 3.5X3.5 ס"מ ומקפיאים לילה.
מכינים את תחתיות
הקדאיף:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
בקערה מערבבים שערות קדאיף, אגוזים קצוצים, חמאה מומסת ואבקת סוכר בעזרת הידיים עד
לקבלת תערובת אחידה ועד שכל הקדאיף "נדבק" בחמאה.
משטחים את התערובת ברינג ריבועי בגודל 20X20 ס"מ לעובי אחיד.
אופים את התחתית 15-20 דקות, עד להזהבה יפה (נזהרים לייבש את התחתיות). לאחר
האפייה, כשהתחתית עדיין מעט חמה, חותכים בעזרת סכין מלבנים בגודל 4X9 ס"מ. מצננים לחלוטין.
מכינים את דסקיות
הטוויל:
משנים את מצב התנור לגריל ומעלים את
הטמפרטורה ל-250 מעלות.
בסיר קטן על אש בינונית מביאים לרתיחה מייפל, חמאה ושמנת ומערבבים תוך כדי,
לאיחוד. מוסיפים את השומשום ואת הקוקוס הקלוי ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
בתבנית תנור סטנדרטית מרופדת בנייר אפייה משטחים את התערובת לשכבה אחידה בעובי 2-3
מ"מ. אופים את הטוויל 3-6 דקות, עד להזהבה. נזהרים לשרוף את הטוויל. קורצים
את הטוויל לדסקיות קטנות בקוטר 1.5 ס"מ
מרכיבים את הקינוחים
ומגישים:
על כל תחתית קדאיף מניחים שלוש קוביות מוס.
משהים את הקינוחים חצי שעה במקרר, להפשרה (בקופסא/תבנית אטומה). מפזרים קוקוס קלוי ופיסטוק קצוץ על קוביות המוס. מניחים
3 דסקיות טוויל על כל קינוח ומגישים במקום.
חשוב – את הקינוח יש להגיש במקום ולא יכול לשבת במקרר.
בכדי לשמור על הקינוח במיטבו, מומלץ להרכיב אותו חצי שעה לפני ההגשה.
עד ההגשה, אפשר לשמור את תחתיות הקדאיף ואת דיסקיות הטוויל בשתי קופסאות נפרדות ואטומות
בטמפ' החדר. את קוביות המוס לשמור במקפיא עד להרכבה.
תגובות
הוסף רשומת תגובה