ליים - קוקילידת לוז ושוקולד לבן, מוס ליים וצ'ילי חריף
כבר די הרבה זמן שזיו, אחותי, חופרת לי לפתח מתכון קיצי עם ליים.
וכבר די הרבה זמן שבאמת ניסיתי לפתח אחד.
אבל כמו שאתם יודעים, ההשראה לא דופקת על הדלת כשרוצים שהיא תגיע.
אז חיכיתי. עד שבאמצע משמרת לילה קשוחה ביותר זה הכה בי -עוגיית לוז ושוקולד לבן עם פרוסת צ'ילי צלויה ומוס ליים חמוץץץץ.
וכבר די הרבה זמן שבאמת ניסיתי לפתח אחד.
אבל כמו שאתם יודעים, ההשראה לא דופקת על הדלת כשרוצים שהיא תגיע.
אז חיכיתי. עד שבאמצע משמרת לילה קשוחה ביותר זה הכה בי -עוגיית לוז ושוקולד לבן עם פרוסת צ'ילי צלויה ומוס ליים חמוץץץץ.
ולגבי הרקע - אז זה ציור שנועם, אחותי, ציירה ומהרגע הראשון שראיתי בו התאהבתי בו וקיבלתי ממנו השראה. אז תודה על זה.
ופשוט באמת, לכו תכינו את הקינוח הקיצי והפשוט הזה, בלי לשאול יותר מדי שאלות.
ופשוט באמת, לכו תכינו את הקינוח הקיצי והפשוט הזה, בלי לשאול יותר מדי שאלות.
ליים
7-10 קוקילידות בקוטר 5 ס"מ
לדיסקיות מוס הליים:
2 גרם אבקת ג'לטין
10 מ״ל מים קרים
15 גרם חלמון
15 גרם סוכר לבן
30 גרם שוקולד לבן
70 מ"ל מיץ ליים, סחוט טרי
גרידת ליים מליים אחד
120 מ״ל שמנת מתוקה
7-10 קוקילידות בקוטר 5 ס"מ
לדיסקיות מוס הליים:
2 גרם אבקת ג'לטין
10 מ״ל מים קרים
15 גרם חלמון
15 גרם סוכר לבן
30 גרם שוקולד לבן
70 מ"ל מיץ ליים, סחוט טרי
גרידת ליים מליים אחד
120 מ״ל שמנת מתוקה
לעוגיות
לוז-צ׳ילי-שוקולד לבן:
100 גרם חמאה רכה
30 גרם סוכר לבן
2 חלמונים
110 גרם קמח לבן, מנופה
40 גרם אגוזי לוז, טחונים
3 גרם אבקת סודה לשתייה
45 גרם שוקולד לבן, קצוץ גס
1-2 פלפלי צ׳ילי טריים, פרוסים לפרוסות דקות
100 גרם חמאה רכה
30 גרם סוכר לבן
2 חלמונים
110 גרם קמח לבן, מנופה
40 גרם אגוזי לוז, טחונים
3 גרם אבקת סודה לשתייה
45 גרם שוקולד לבן, קצוץ גס
1-2 פלפלי צ׳ילי טריים, פרוסים לפרוסות דקות
לקישוט:
40 גרם שוקולד לבן
2 גרם חמאת קקאו
40 גרם שוקולד לבן
2 גרם חמאת קקאו
מכינים את דיסקיות מוס הליים ומקפיאים לילה:
מפזרים את הג׳לטין על המים הקרים ומשהים עשר דקות בטמפ׳ החדר.
בסיר קטן, מחממים חלמון, סוכר, שוקולד לבן, מיץ ליים וגרידת ליים עד שהכול נמס ומתערבב לתערובת אחידה וחלקה. מורידים מהאש.
במיקרוגל ממיסים את הג׳לטין בפולסים של חמש שניות (נזהרים לא לשרוף אותו) ומבצעים השוואת תערובות בין הג׳לטין לתערובת. מצננים את התערובת ל-40 מעלות בטמפ׳ החדר.
במיקסר מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת רכה ויציבה. אל הקצפת מקפלים את תערובת הליים עד לקבלת מוס אחיד. מקפיאים לילה.
קורצים דיסקיות בקוטר 5 ס"מ ומשהים במקפיא עד ההרכבה.
מפזרים את הג׳לטין על המים הקרים ומשהים עשר דקות בטמפ׳ החדר.
בסיר קטן, מחממים חלמון, סוכר, שוקולד לבן, מיץ ליים וגרידת ליים עד שהכול נמס ומתערבב לתערובת אחידה וחלקה. מורידים מהאש.
במיקרוגל ממיסים את הג׳לטין בפולסים של חמש שניות (נזהרים לא לשרוף אותו) ומבצעים השוואת תערובות בין הג׳לטין לתערובת. מצננים את התערובת ל-40 מעלות בטמפ׳ החדר.
במיקסר מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת רכה ויציבה. אל הקצפת מקפלים את תערובת הליים עד לקבלת מוס אחיד. מקפיאים לילה.
קורצים דיסקיות בקוטר 5 ס"מ ומשהים במקפיא עד ההרכבה.
מכינים את העוגיות: מרכיבים את הקוקילידות:
מחממים תנור ל-185 מעלות.
במיקסר עם וו גיטרה מקרימים חמאה וסוכר. מוסיפים 2 חלמונים ומקציפים עד שהחלמונים נטמעים בחמאה. מוסיפים קמח, אגוזי לוז טחונים ואבקת סודה לשתייה ומעבדים רק עד לקבלת גושי בצק אחידים. מוסיפים את השוקולד הלבן הקצוץ ומעבדים כמה שניות לפיזור השוקולד בבצק.
על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה משטחים את הבצק לקוטר 4-5 מ"מ.
מפזרים על הבצק פרוסות צ'ילי חריף במרחק שווה אחת מהשנייה כך שעל כל עוגייה לאחר החיתוך תהיה לפחות פרוסת צ'ילי אחת.
אופים 20-25 דקות עד להזהבה יפה. אחרי 10 הדקות הראשונות בתנור, קורצים עוגיות בקוטר 5 ס"מ ומשאירים אותן במקומן. לאחר הקריצה מחזירים את העוגיות לתנור לזמן שנותר להן. מצננים לחלוטין.
מחממים תנור ל-185 מעלות.
במיקסר עם וו גיטרה מקרימים חמאה וסוכר. מוסיפים 2 חלמונים ומקציפים עד שהחלמונים נטמעים בחמאה. מוסיפים קמח, אגוזי לוז טחונים ואבקת סודה לשתייה ומעבדים רק עד לקבלת גושי בצק אחידים. מוסיפים את השוקולד הלבן הקצוץ ומעבדים כמה שניות לפיזור השוקולד בבצק.
על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה משטחים את הבצק לקוטר 4-5 מ"מ.
מפזרים על הבצק פרוסות צ'ילי חריף במרחק שווה אחת מהשנייה כך שעל כל עוגייה לאחר החיתוך תהיה לפחות פרוסת צ'ילי אחת.
אופים 20-25 דקות עד להזהבה יפה. אחרי 10 הדקות הראשונות בתנור, קורצים עוגיות בקוטר 5 ס"מ ומשאירים אותן במקומן. לאחר הקריצה מחזירים את העוגיות לתנור לזמן שנותר להן. מצננים לחלוטין.
מרכיבים ומקשטים את הקוקילידות:
במיקרוגל ממיסים את השוקולד הלבן ואת חמאת הקקאו לתערובת חלקה ללא גושים.
בין כל שתי עוגיות מניחים דיסקית מוס. בעזרת כפית מזלפים את השוקולד המומס על כל הקוקילידות. ניתן להגיש מיד.
שומרים את הקוקילידות במקפיא בקופסא אטומה עד לארבעה ימים. מגישים קפוא (מן הסתם!).
קיץ קריר לכולם.!
במיקרוגל ממיסים את השוקולד הלבן ואת חמאת הקקאו לתערובת חלקה ללא גושים.
בין כל שתי עוגיות מניחים דיסקית מוס. בעזרת כפית מזלפים את השוקולד המומס על כל הקוקילידות. ניתן להגיש מיד.
שומרים את הקוקילידות במקפיא בקופסא אטומה עד לארבעה ימים. מגישים קפוא (מן הסתם!).
קיץ קריר לכולם.!
תגובות
הוסף רשומת תגובה