שבבים - עוגת מוס בננה וחמאת בוטנים
היי.
כמה שהתגעגעתי.
יותר משלושה חודשים עברו מהפוסט האחרון שהעליתי, ולקח להשראה זמן עד שהיא נקשה לי בדלת, ואת האמת שזה גם קרה לגמרי בטעות!
אני לומד כרגע המון דברים ומתעסק בהמון עולמות חדשים, עובד על פרוייקטים מעניינים ומאתגר את עצמי.
יואו, באמת שלא התכוונתי להיות כל כך כבד!
בואו נחזור למסלול שנייה, ונזכור לשם מה התכנסנו כאן.
חמאת בוטנים ובננות!
הקינוח שאתם רואים מורכב מתחתית של עוגיית שבבי חמאת בוטנים שמצליחה להיות פריכה ואוורירית באותו הזמן, מוס בננה וחמאת שקדים במרקם אלוהי וטעם אגדי, וכמובן - גנאש חמאת בוטנים ושוקולד לבן (וגם קצת בוטנים מצופים בשוקולד לבן לקישוט).
קחו שנייה.
עכשיו, אני יודע שאתם עסוקים, אני מבטיח לכם שגם אני. אבל אתם באמת חייבים למצוא זמן בשביל להכין את העוגה הזו.
שבבים
רינג בקוטר 24 ס"מ + רינג בקוטר 22 ס"מ (למוס)
למוס הבננה-שקדים:
5 גרם אבקת ג'לטין
25 מ״ל מים קרים
40 גרם חלמון
60 גרם סוכר לבן
100 גרם שוקולד לבן, מומס
380 גרם מחית בננה
100 גרם מחית שקדים
300 מ״ל שמנת מתוקה
רינג בקוטר 24 ס"מ + רינג בקוטר 22 ס"מ (למוס)
למוס הבננה-שקדים:
5 גרם אבקת ג'לטין
25 מ״ל מים קרים
40 גרם חלמון
60 גרם סוכר לבן
100 גרם שוקולד לבן, מומס
380 גרם מחית בננה
100 גרם מחית שקדים
300 מ״ל שמנת מתוקה
לתחתית הבוטנים:
90 גרם חמאה רכה
90 גרם סוכר לבן
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
180 גרם קמח לבן, מנופה
1/2 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
80 גרם שבבי חמאת בוטנים
30 מ"ל חלב חם, להברשת התחתית
90 גרם חמאה רכה
90 גרם סוכר לבן
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
180 גרם קמח לבן, מנופה
1/2 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
80 גרם שבבי חמאת בוטנים
30 מ"ל חלב חם, להברשת התחתית
לגנאש חמאת בוטנים
ושוקולד לבן:
70 גרם שוקולד לבן
20 מ"ל שמנת מתוקה
60 גרם חמאת בוטנים חלקה, מחוממת
70 גרם שוקולד לבן
20 מ"ל שמנת מתוקה
60 גרם חמאת בוטנים חלקה, מחוממת
לקישוט הבוטנים:
35 גרם שוקולד לבן
2 גרם חמאת קקאו
50 גרם חצאי בוטנים קלופים
35 גרם שוקולד לבן
2 גרם חמאת קקאו
50 גרם חצאי בוטנים קלופים
מכינים את מוס
הבננה-שקדים ומקפיאים לילה:
מפזרים את אבקת הג'לטין על המים הקרים ומשהים 10 דקות בטמפ' החדר.
בסיר קטן (עדיין לא על האש!) טורפים חלמון, סוכר, שוקולד מומס, מחית בננה ומחית שקדים לתערובת אחידה. על אש בינונית מביאים את התערובת לסף רתיחה תוך כדי טריפה עד שהיא מסמיכה ומעלה בועות קטנות. מורידים מהאש.
מעבירים את התערובת לקערה חלקה ובעזרת בלנדר ידני טוחנים את התערובת כדי לוודא שהתערובת אכן חלקה ואין גושים בכלל. מצננים.
במיקרוגל ממיסים בפולסים של 5 שניות (נזהרים לשרוף!) את הג'לטין המושרה. מבצעים השוואת תערובות בין הג'לטין לבין תערובת המוס.
משטחים את תערובת המוס ברינג עטוף ואטום בקוטר 22 ס"מ ומקפיאים לילה.
מפזרים את אבקת הג'לטין על המים הקרים ומשהים 10 דקות בטמפ' החדר.
בסיר קטן (עדיין לא על האש!) טורפים חלמון, סוכר, שוקולד מומס, מחית בננה ומחית שקדים לתערובת אחידה. על אש בינונית מביאים את התערובת לסף רתיחה תוך כדי טריפה עד שהיא מסמיכה ומעלה בועות קטנות. מורידים מהאש.
מעבירים את התערובת לקערה חלקה ובעזרת בלנדר ידני טוחנים את התערובת כדי לוודא שהתערובת אכן חלקה ואין גושים בכלל. מצננים.
במיקרוגל ממיסים בפולסים של 5 שניות (נזהרים לשרוף!) את הג'לטין המושרה. מבצעים השוואת תערובות בין הג'לטין לבין תערובת המוס.
משטחים את תערובת המוס ברינג עטוף ואטום בקוטר 22 ס"מ ומקפיאים לילה.
מכינים את התחתית:
מחממים תנור ל-185 מעלות.
במיקסר עם וו גיטרה מקרימים חמאה וסוכר. מוסיפים ביצה ותמצית וניל ומעבדים לאיחוד. מוסיפים קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה ומעבדים לאיחוד.
לפני שהבצק מתגבש לכדור בצק מוסיפים את שבבי חמאת הבוטנים ומעבדים עד להטמעות כל השבבים.
מניחים רינג בקוטר 24 ס"מ על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה מרוסס בשמן. משטחים את הבצק לתחתית בעובי אחיד ודוקרים את התחתית במזלג.
אופים את התחתית 15-20 דקות עד להזהבה קלה. מצננים מעט.
מברישים את התחתית בחלב חם בעדינות. מצננים לחלוטין.
במיקסר עם וו גיטרה מקרימים חמאה וסוכר. מוסיפים ביצה ותמצית וניל ומעבדים לאיחוד. מוסיפים קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה ומעבדים לאיחוד.
לפני שהבצק מתגבש לכדור בצק מוסיפים את שבבי חמאת הבוטנים ומעבדים עד להטמעות כל השבבים.
מניחים רינג בקוטר 24 ס"מ על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה מרוסס בשמן. משטחים את הבצק לתחתית בעובי אחיד ודוקרים את התחתית במזלג.
אופים את התחתית 15-20 דקות עד להזהבה קלה. מצננים מעט.
מברישים את התחתית בחלב חם בעדינות. מצננים לחלוטין.
מכינים את הגנאש:
בקערה חסינה לחום על בן מארי או במיקרוגל ממיסים את השוקולד הלבן עם השמנת המתוקה לתערובת חלקה. מוסיפים את חמאת הבוטנים המחוממת ומערבבים עד לקבלת גנאש סמיך ואחיד (הגנאש אמור להראות ממש כמו ממרח – זה בסדר). מניחים בצד.
בקערה חסינה לחום על בן מארי או במיקרוגל ממיסים את השוקולד הלבן עם השמנת המתוקה לתערובת חלקה. מוסיפים את חמאת הבוטנים המחוממת ומערבבים עד לקבלת גנאש סמיך ואחיד (הגנאש אמור להראות ממש כמו ממרח – זה בסדר). מניחים בצד.
בעזרת פלטה מדורגת משטחים את הגנאש על המוס. מניחים את הבוטנים המצופים בצורה חופשית על העוגה. מפשירים את העוגה במקרר למשך 30 דקות לפחות לפני ההגשה. שומרים את העוגה מכוסה היטב במקרר עד לשלושה ימים.
תגובות
הוסף רשומת תגובה