עוגת גבינה מתובלת


מעין ג'ינג'רברד ענקי בתחתית, מלית מסקרפונה-דבש כיפית וקראנץ' פקאנים מושלם.
הקרדיט העיקרי פה מגיע לנועם, אחותי, שלפני כמה חודשים גררה אותי לליל אפייה עייף ומצחיק.
מאותו לילה יצאה עוגת גבינה מתובלת מהממת שאתם רוצים שתהיה במקרר שלכם.
עוגת גבינה מתובלת
רינג בקוטר 24 ס"מ
לתחתית ג'ינג'ר-קינמון:
120 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
30 גרם אבקת סוכר
185 גרם קמח לבן, מנופה
קורט מלח
4\1 כפית קינמון טחון
4\1 כפית ג'ינג'ר טחון
1 חלמון טרוף עם 2-3 כפות חלב קר

לשכבת קראנץ' האגוזים:
40 גרם חמאה
40 גרם סוכר חום
20 גרם דבש
20 גרם סירופ תירס
קורט קינמון
80 גרם שקדים, קצוצים גס
80 גרם פקאנים טבעיים, קצוצים גס

למלית גבינה-דבש:
2 מיכלים שמנת מתוקה (500 מ״ל)
­1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
30 גרם סוכר לבן
2 גביעים שמנת חמוצה (400 מ״ל)
210 גרם גבינת מסקרפונה, בטמפ' החדר

30 גרם דבש

מכינים את התחתית ואופים:
במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים חמאה, אבקת סוכר, קמח, מלח, קינמון וג'ינג'ר לתערובת פירורית. מוסיפים את החלמון הטרוף ומעבדים עד לקבלת גושי בצק אחידים. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מאחדים אותו לכדור בצק אחד, עוטפים בניילון נצמד ומקררים שעה במקרר.
משטחים את הבצק ברינג בקוטר 24 ס"מ על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
מחממים תנור ל-180 מעלות. מעבירים את התחתית למקפיא לעשר דקות.
דוקרים את התחתית במזלג, מכניסים לתנור ואופים 12-17 דקות, עד להזהבה. מצננים לחלוטין.

מכינים את קראנץ' האגוזים:
מחממים תנור ל-230 מעלות על מצב גריל.
במחבת רחבה ממיסים חמאה, סוכר חום, דבש וסירופ תירס ומערבבים לאחידות. מוסיפים קינמון ומערבבים. מוסיפים את השקדים והפקאנים ומערבבים.
על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה משטחים את תערובת הקראנץ' החמה לשכבה בגובה אחיד. אופים את הקראנץ 9-12 דקות (נזהרים לשרוף אותו). מצננים לחלוטין, עד להתקשות.
לאחר ששכבת הקראנץ' התקשתה, קוצצים גס את הקראנץ'. שומרים בקופסא אטומה.

מכינים את מלית הגבינה ומקררים לילה לפני ההגשה:
בקערת מיקסר מקציפים שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וניל וסוכר לקצפת יציבה מאוד.
בקערה נפרדת טורפים את השמנת החמוצה, המסקרפונה והדבש לתערובת חלקה.
מקציפים עוד כמה שניות, לאיחוד (אם הקרם ממש נוזלי מוסיפים עוד כמה כפות אינסטנט פודינג וניל, אך הוא לא צריך להיות יציב מדי).
משטחים את המלית על הבצק האפוי ומעבירים למקרר ללילה.
לאחר לילה מפזרים את קראנץ' ומגישים. שומרים את העוגה במקרר, מכוסה היטב עד לשלושה ימים.



תגובות

רשומות פופולריות